article
1.6513964
NIJMEGEN - Een mislukte plofkraak bij winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen betekent de nekslag voor de enige geldautomaat in deze wijk. ING heeft besloten geen nieuwe apparatuur te plaatsen.
Plofkraak nekslag voor pinautomaat Weezenhof
NIJMEGEN - Een mislukte plofkraak bij winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen betekent de nekslag voor de enige geldautomaat in deze wijk. ING heeft besloten geen nieuwe apparatuur te plaatsen.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/plofkraak-nekslag-voor-pinautomaat-weezenhof-1.6513964
2016-10-10T16:11:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6405656.1474095865!image/image-6405656.jpg
Nijmegen,Detailhandel,weezenhof,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Plofkraak nekslag voor pinautomaat Weezenhof

Plofkraak nekslag voor pinautomaat Weezenhof

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De bewuste pinautomaat aan de Weezenhof.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Een mislukte plofkraak bij winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen betekent de nekslag voor de enige geldautomaat in deze wijk. ING heeft besloten geen nieuwe apparatuur te plaatsen.

  „Het was de tweede poging om een pinautomaat te kraken na een eerdere plofkraak hier in 2014. Het aantal pinacties was de laatste jaren al sterk teruggelopen. Omdat de kosten te zeer oplopen, zien we af van een nieuwe investering", meldt een woordvoerster.

  Flink beschadigd
  De recente plofkraak vond ruim drie weken geleden plaats. Meegenomen explosieven gingen niet af, maar de geldmachine raakte flink beschadigd bij de nachtelijke poging om bankbiljetten te bemachtigen. „Het contract met de ondernemer (de Spar, FH) loopt binnenkort af voor de geldmachine in zijn achtergevel. Ook in dat opzicht zijn we niet verplicht om de geldautomaat te vervangen."

  Niet binnen
  ING heeft niet overwogen de pinmachine bij de Spar binnen te zetten. „We hebben afspraken met de Albert Heijn. Dit past niet in wat bij ons gebruikelijk is", aldus de woordvoerster. Volgens haar zijn de gevolgen voor de Weezenhof-bewoners beperkt. „Klanten betalen vaker elektronisch of met hun mobieltje. Contant geld wordt steeds minder gebruikt."

  Jammer
  Spar-uitbater Johan Looijschelder vindt het jammer dat de geldmachine verdwijnt. „Je kunt in dit winkelcentrum bijna overal pinnen, ook bij ons. Wij schrijven op verzoek ook extra geldbedragen uit. Maar voor de wijkbewoners verdwijnt toch een stukje service. Dat betreur ik."

  Mensen uit de Weezenhof moeten voor de dichtstbijzijnde pinautomaat voortaan naar de wijken Hatert of Malvert.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties