article
1.6127437
NIJMEGEN - Leerlingen van basisschool De Driemaster in Nijmegen hebben een 'safetydeal' ondertekend: een contractje waarin ze beloven niet te bellen op hun fiets.
Scholieren Driemaster bellen niet meer op de fiets
NIJMEGEN - Leerlingen van basisschool De Driemaster in Nijmegen hebben een 'safetydeal' ondertekend: een contractje waarin ze beloven niet te bellen op hun fiets.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/scholieren-driemaster-bellen-niet-meer-op-de-fiets-1.6127437
2016-06-22T05:19:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6127845.1466537982!image/image-6127845.JPG
Nijmegen,Verkeer,fietsveiligheid,smartphone,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Scholieren Driemaster bellen niet meer op de fiets

Scholieren Driemaster bellen niet meer op de fiets

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De 'safety deal', die leerlingen hebben ondertekend.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Leerlingen van basisschool De Driemaster in Nijmegen hebben een 'safetydeal' ondertekend: een contractje waarin ze beloven niet te bellen op hun fiets.

  Veilig Verkeer Nederland heeft voorafgaand een projectles verzorgd om leerlingen te wijzen op de gevaren van het gebruik van de smartphone op de fiets.

  Afstappen
  „De afspraak is bijvoorbeeld dat leerlingen hun mobieltje in een tas stoppen en niet in hun zak. Gaat de telefoon en willen ze antwoorden, dan moeten ze afstappen. En willen ze op de fiets naar muziek luisteren, dan altijd maar met één oortje", aldus Daan Steenman van Fietsloket Nijmegen.

  Fietsmodus
  Hij vraagt de scholieren ook om de app 'fietsmodus' te downloaden. „Die zet je aan zodra je op de fiets stapt. Het is een middel om te controleren of je echt niet je mobieltje aanraakt. Per kilometer verdien je punten. Hoe meer punten, hoe groter de kans op een leuke prijs."

  Ongeluk
  Gevaarlijke verkeerssituaties in Almelo waren aanleiding voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) om extra aandacht te besteden aan fietsveiligheid. Het gebruik van de smartphone op de fiets leidt volgens cijfers van VVN tot 40 procent meer kans op een ongeluk. „Eén op de vijf fietsongelukken waarbij een jongere is betrokken, wordt veroorzaakt doordat ze bezig waren met hun telefoon."


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties