article
1.6202911
NIJMEGEN - Het Radboudumc in Nijmegen kan sinds kort veel sneller dan voorheen bij calamiteiten, zoals tijdens de Vierdaagse, extra artsen en verpleegkundigen laten opdraven.
Sneller noodhulp paraat in Radboudumc Nijmegen
NIJMEGEN - Het Radboudumc in Nijmegen kan sinds kort veel sneller dan voorheen bij calamiteiten, zoals tijdens de Vierdaagse, extra artsen en verpleegkundigen laten opdraven.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/sneller-noodhulp-paraat-in-radboudumc-nijmegen-1.6202911
2016-07-19T05:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4082987.1408424925!image/image-4082987.jpg
Nijmegen,Arts,Ziekte,Ziekenhuis
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Sneller noodhulp paraat in Radboudumc Nijmegen

Sneller noodhulp paraat in Radboudumc Nijmegen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ingang van het Raboudumc in Nijmegen.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Het Radboudumc in Nijmegen kan sinds kort veel sneller dan voorheen bij calamiteiten, zoals tijdens de Vierdaagse, extra artsen en verpleegkundigen laten opdraven.

  Tot nu toe moesten ze een voor een worden gebeld. Nu is een belcomputer in gebruik genomen waarmee tegelijkertijd 32 verpleegkundigen en/of artsen kunnen worden opgeroepen.

  Vierdaagse
  Dat dit geautomatiseerde belsysteem nu operationeel is, heeft niet direct met de 100ste Vierdaagse te maken, zegt een woordvoerster. „Dat is toevallig. We willen als ziekenhuis vooral sneller noodhulp kunnen bieden. Met de Vierdaagse, maar ook op alle andere dagen van het jaar. We wilden vooral een professionaliseringsslag maken.”

  Voorzorg
  Voor deze Vierdaagse, waarvoor vanwege de mensenmassa extra voorzorgsmaatregelen zijn genomen, heeft het ziekenhuis een noodlijst waarop meer dan 1.000 artsen en verpleegkundigen staan die in dienst zijn bij het Radboudumc.

  „200 verpleegkundigen en zo’n 120 chirurgen zijn deze week oproepbaar voor acute noodsituaties”, aldus de woordvoerster, „maar niet allemaal tegelijk. Per dag zijn er mensen die op afroep beschikbaar moeten zijn.”

  Lees meer over noodhulp in Radboudumc in de papieren krant, regio Nijmegen van 19/07/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties