article
1.6269768
NIJMEGEN - Het festival moet nog groeien, maar heeft zeker potentie. Dat was de conclusie na de première van het festival ValkhofTheaterAvenue in Nijmegen vorig jaar.
ValkhofTheaterAvenue moet groeien na verregende eerste editie
NIJMEGEN - Het festival moet nog groeien, maar heeft zeker potentie. Dat was de conclusie na de première van het festival ValkhofTheaterAvenue in Nijmegen vorig jaar.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/valkhoftheateravenue-moet-groeien-na-verregende-eerste-editie-1.6269768
2016-08-17T06:01:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6269769.1471356740!image/image-6269769.JPG
Nijmegen,Festival,ValkhofTheaterAvenue,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / ValkhofTheaterAvenue moet groeien na verregende eerste editie

ValkhofTheaterAvenue moet groeien na verregende eerste editie

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Dapper Atlantis, een van de acts van ValkhofTheaterAvenue.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Het festival moet nog groeien, maar heeft zeker potentie. Dat was de conclusie na de première van het festival ValkhofTheaterAvenue in Nijmegen vorig jaar.

  In het eerste weekend van september staat deze 'theatrale kermis van het oosten', het kleinere zusje van de befaamde SonsbeekTheaterAvenue in Arnhem, daar voor de tweede keer.

  3.000 bezoekers
  In het Valkhofpark staan dan van vrijdag tot en met zondag ruim 40 acts op het gebied van onder meer literatuur, cabaret, dans en circus op het programma. Theaterartiesten lopen rond in het park en proberen de bezoekers naar 'hun' voorstelling te lokken. „Vorig jaar zijn er zo'n 3.000 mensen op afgekomen. Dat waren er minder dan we hadden gehoopt”, zegt Karin Terwisse, mede-organisator van het festival. „Heel vreemd was dat ook niet, want het was bijna het hele weekend slecht weer, met heel veel regen.”

  Cabaret
  Hoogtepunten van de komende editie? Dat zijn er te veel om op te noemen, constateert Terwisse. "De dansers van Dansstorm Oost zijn bijvoorbeeld erg goed, het cabaret van Danny Droes is heel humoristisch, en het verhaal van voormalig oorlogskind en schrijver Bruce Cerew is dan weer heel serieus en aangrijpend. En zo is er nog veel meer.

  Meer publiek
  Dat er dit jaar meer publiek op het festival afomt dan vorig jaar, daar is Terwisse van overtuigd. Maar het aantal bezoekers dat in Arnhem jaarlijks naar de SonsbeekTheaterAvenue komt, zal ze voorlopig niet halen. Daar komen zo'n 20.000 bezoekers naar Park Sonsbeek en is het festival al achttien jaar een begrip in de stad.

  „We hebben nu pas de tweede editie in Nijmegen. Zoiets moet groeien. We mikken dit jaar wel op minimaal 5.000 bezoekers”, zegt Terwisse. „Het zou natuurlijk geweldig zijn als de Avenue in Nijmegen ooit net zo groot wordt als in Arnhem, maar dat zijn dromen voor de toekomst.”

  Uitgelichte video

  Afbeelding

  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties