article
1.6677256
NIJMEGEN - Leerlingen die vanwege een beperking met de taxi of aangepast vervoer naar school worden gebracht, krijgen de gelegenheid zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer.
Vergoeding voor alleen reizen leerling met beperking
NIJMEGEN - Leerlingen die vanwege een beperking met de taxi of aangepast vervoer naar school worden gebracht, krijgen de gelegenheid zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/vergoeding-voor-alleen-reizen-leerling-met-beperking-1.6677256
2016-11-25T06:50:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4316394.1477989531!image/image-4316394.jpg
Nijmegen,Onderwijs,leerlingenvervoer,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Vergoeding voor alleen reizen leerling met beperking

Vergoeding voor alleen reizen leerling met beperking

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJMEGEN -  Leerlingen die vanwege een beperking met de taxi of aangepast vervoer naar school worden gebracht, krijgen de gelegenheid zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer.

  De gemeente Nijmegen begint een leerproject. Experimenten elders in het land verlopen succesvol. De zelfredzaamheid van de leerlingen is daar aantoonbaar vergroot. Onder meer in Wijchen is een proef goed verlopen. Leerlingen die in juni 2015 hebben meegedaan, reizen bijna allemaal zonder begeleiding.

  Vergoeding
  De scholieren die laten zien alleen te kunnen reizen, krijgen voor maximaal een jaar een gemeentelijke vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer. Ze worden gestimuleerd ook na afloop van de oefenperiode vaker zelfstandig te reizen.

  Toegankelijker
  Wat meespeelt om ook in Nijmegen de regels voor zelfstandig reizen te verruimen, is dat het openbaar vervoer de laatste jaren toegankelijker is gemaakt voor mensen met een beperking. Zo zijn bushaltes opgehoogd. Buschauffeurs zijn getraind om te kunnen omgaan met diverse soorten reizigers. Daarbij vindt het college van B en W het raar dat kosten voor aangepast (taxi)vervoer vergoed worden en de kosten voor een ov-abonnement om zelfstandig te reizen niet.

  Kans op succes
  Het project staat onder leiding van zorginstelling MEE. Die overlegt met ouders en kinderen om leerlingen te selecteren bij wie de kans op succes groot is. Leerlingen die merken dat zelfstandig reizen niets voor hen is, kunnen direct terugvallen op het aangepaste leerlingenvervoer.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties