article
1.6632211
NIJMEGEN - Autoverkeer van en naar een nieuw te bouwen woonbuurt bij een voormalig klooster in de Nijmeegse wijk Hees, mag mogelijk toch rijden via de Energieweg.
Verkeer naar Sancta Maria Nijmegen wellicht toch via Energieweg
NIJMEGEN - Autoverkeer van en naar een nieuw te bouwen woonbuurt bij een voormalig klooster in de Nijmeegse wijk Hees, mag mogelijk toch rijden via de Energieweg.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/verkeer-naar-sancta-maria-nijmegen-wellicht-toch-via-energieweg-1.6632211
2016-11-11T07:52:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6529488.1476441138!image/image-6529488.JPG
Nijmegen,Verkeer,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Verkeer naar Sancta Maria Nijmegen wellicht toch via Energieweg

Verkeer naar Sancta Maria Nijmegen wellicht toch via Energieweg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Autoverkeer van en naar een nieuw te bouwen woonbuurt bij een voormalig klooster in de Nijmeegse wijk Hees, mag mogelijk toch rijden via de Energieweg.

  De buurt vreest dat het anders te druk wordt in de wijk. De gemeente was in eerste instantie tegen het plan, maar bekijkt alsnog de mogelijkheden. Dat liet een verkeersambtenaar weten tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden. 

  Woningbouw
  Omwonenden zijn geïnformeerd over de voorlopige bouwplannen die de gemeente met projectontwikkelaar Bob van de Water heeft uitgewerkt. Van de Water wil het monumentale klooster Sancta Maria opknappen en hierin appartementen vestigen voor ouderen. Verder wil hij onderdak bieden aan dagbesteding, een wijkcentrum en kinderopvang.

  Om dit te kunnen betalen, denkt de ontwikkelaar aan de bouw van dertig tot veertig woningen tussen het klooster en de Energieweg.

  Gematigd positief
  Waar nieuwbouwplannen in een woonwijk vaak op weerstand stuiten, reageerden de aanwezige buurtbewoners tijdens de bijeenkomst gematigd positief.

  Jan de Kanter van werkgroep Sancta Maria: „Nieuwe woningen gaan ten koste van groen, maar we weten ook dat Van de Water het klooster niet kan renoveren zonder het geld van de huizen. Zonder renovatie raakt het klooster verder in verval. Dan kiezen we liever voor woningen én behoud van het klooster met zijn mooie sfeer."

   


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties