article
1.6572418
NIJMEGEN - Voetbalclub SCH heeft een zeer slechte reputatie in Nijmegen en omgeving. Dat is niet voor niets, omdat de veldslag die afgelopen zaterdag ontstond bij Germania niet op zichzelf staat.
Voetballers SCH vrijwel elk jaar bij geweldsincident betrokken
NIJMEGEN - Voetbalclub SCH heeft een zeer slechte reputatie in Nijmegen en omgeving. Dat is niet voor niets, omdat de veldslag die afgelopen zaterdag ontstond bij Germania niet op zichzelf staat.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/voetballers-sch-vrijwel-elk-jaar-bij-geweldsincident-betrokken-1.6572418
2016-10-26T05:06:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6560649.1477327040!image/image-6560649.jpg
Nijmegen,Voetbal-amateur,Voetbalgeweld,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Voetballers SCH vrijwel elk jaar bij geweldsincident betrokken

Voetballers SCH vrijwel elk jaar bij geweldsincident betrokken

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Voetbalclub SCH heeft een zeer slechte reputatie in Nijmegen en omgeving. Dat is niet voor niets, omdat de veldslag die afgelopen zaterdag ontstond bij Germania niet op zichzelf staat.

  Uit een inventarisatie van De Gelderlander blijkt dat teams van de club uit het Waterkwartier betrokken zijn bij een lange reeks van geweldsincidenten.

  Kwalijke reputatie
  Sinds het jaar 2000 waren teams van de club vrijwel elk jaar wel betrokken bij één of meerdere vechtpartijen, bedreigingen en wedstrijden die gestaakt moesten worden. SCH komt ook voor in een landelijke lijst van clubs met een kwalijke reputatie, die de researchredactie van RTL Nieuws in 2013 samenstelde.

  Lijst
  In De Gelderlandereditie Nijmegen, van woensdag 26 oktober worden alle incidenten op een rij gezet. Daarin is onder meer te lezen over een het incident in oktober 2000. Dan wordt het eerste zaterdagteam van SCH door KNVB uit de competitie gehaald naar aanleiding van een incident bij SCH-Wageningen, op 14 oktober 2000. Een met rood weggestuurde speler sloeg de arbiter neer. Twee weekeinden lang mocht geen enkel SCH-elftal in actie komen. Volgens de KNVB volgde de straf vanwege een reeks incidenten met het zaterdagelftal (onder andere dat bij Wageningen).

  Honden
  23 september 2006 gaat het weer verkeerd. 
  De wedstrijd voor spelers onder 19 jaar tussen Juliana '31 A2 en SCH A1 wordt gestaakt. De politie komt zelfs met honden naar het sportpark. De KNVB besluit in november het A1-elftal uit de competitie te halen. De tuchtcommissie bevindt beide teams schuldig: 5 punten in mindering, 600 euro boete. Juliana wordt verweten dat het nalatig was bij het nemen van ordemaatregelen.

  Lees de rest van de incidenten in de krant. Ook digitaal te lezen via dg.nl/krant


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties