article
1.6312602
NIJMEGEN De Waalbrug is sinds de herinrichting een zoekplaatje voor fietsers van Lent naar Nijmegen. Veel fietsers rijden daardoor tegen het verkeer in richting Nijmegen. Dat zorgt voor ongelukken.
Waalbrug waar doolhof voor fietsers
NIJMEGEN De Waalbrug is sinds de herinrichting een zoekplaatje voor fietsers van Lent naar Nijmegen. Veel fietsers rijden daardoor tegen het verkeer in richting Nijmegen. Dat zorgt voor ongelukken.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/waalbrug-waar-doolhof-voor-fietsers-1.6312602
2016-08-30T05:01:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6314895.1472506130!image/image-6314895.JPG
Nijmegen,Fiets,Waalbrug,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Waalbrug waar doolhof voor fietsers

Waalbrug waar doolhof voor fietsers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een fietser zoekt zijn weg op de heringerichte Waalbrug.
   Fotograaf
  NIJMEGEN De Waalbrug is sinds de herinrichting een zoekplaatje voor fietsers van Lent naar Nijmegen. Veel fietsers rijden daardoor tegen het verkeer in richting Nijmegen. Dat zorgt voor ongelukken.

  Fietsers die vanuit Bemmel naar de Waalbrug rijden, kunnen aan de voet van de Waalbrug de weg van Nijmegen naar Arnhem (N325) niet oversteken. De optie die overblijft is linksaf het fietspad op, de brug over naar Nijmegen. Maar dat is tegen het verkeer in.

  Juiste route
  De juiste route is een stuk eerder – bij de Parmasingel – de dijk af naar beneden. Dan onder de weg door, rechtsaf het bruggetje over, in de richting Arnhem fietsen en bij de Weverstraat een bocht van 180 graden maken het fietspad op langs de N325 richting Nijmegen.

  Korter
  Fietsers nemen ook wel de verkeerde kant van de brug, omdat het korter is, weet de wijkagent Nijmegen-Centrum. Omdat het fietspad op de brug op sommige plekken smal is, leidt dit regelmatig tot (bijna)ongelukken. Reden dat de politie erop let en bonnen uitschrijft.

  Dubbel fietspad
  Ook de gemeente kent het probleem. Bij het groot onderhoud van de Waalbrug komt er aan de westkant – de kant van het Valkhofpark – een dubbel fietspad, vertelt een woordvoerder. „Aan de andere kant blijft het fietspad bestaan, maar aan deze kant wordt het verbreed en dat wordt dan de hoofdfietsroute.”

  Het onderhoud is in 2018 gepland.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties