article
1.5556878
NIJMEGEN - Werknemers van Smit Draad in Nijmegen stappen opnieuw naar de rechter. Ze eisen van de directie dat er maatregelen worden genomen zodat ze hun werk veilig kunnen doen.
Werknemers Smit Draad opnieuw naar de rechter
NIJMEGEN - Werknemers van Smit Draad in Nijmegen stappen opnieuw naar de rechter. Ze eisen van de directie dat er maatregelen worden genomen zodat ze hun werk veilig kunnen doen.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/werknemers-smit-draad-opnieuw-naar-de-rechter-1.5556878
2015-12-21T07:32:43+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5099925.1439154845!image/image-5099925.jpg
Nijmegen,Vakbond,Smit Draad,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Werknemers Smit Draad opnieuw naar de rechter

Werknemers Smit Draad opnieuw naar de rechter

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het gebouw van Smit Draad in Nijmegen.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Werknemers van Smit Draad in Nijmegen stappen opnieuw naar de rechter. Ze eisen van de directie dat er maatregelen worden genomen zodat ze hun werk veilig kunnen doen.

  Vakbond FNV is namens de werknemers van de Nijmeegse kabelfabriek een juridische procedure begonnen om dat versneld af te dwingen.

  Gevaarlijke stoffen
  De werknemers zouden blootgesteld zijn aan verschillende gevaarlijke, chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor hun gezondheid. 9 werknemers hebben in juli al aangifte gedaan bij justitie tegen de directie. Zij kampen met ernstige gezondheidsklachten.

  Aanvankelijk leek de directie bereid om mee te werken aan een oplossing voor de arbeidsomstandigheden. Het bedrijf beloofde toen snel met een plan te komen om de arbeidsomstandigheden in de fabriek te verbeteren.

  Maatregelen
  In de dagvaarding die vrijdag de deur uitging, eist de FNV maatregelen zoals een omkasting van de hele productielijn in de lakhal, afsluiting van alle lakbakken, een goede afzuiging, goede persoonlijke beschermingsmiddelen en vervanging van schadelijke stoffen door alternatieven die minder schadelijk zijn.

  Medisch onderzoek
  Uit onderzoek van ECEMed, onderdeel van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, zou zijn gebleken dat productiemedewerkers 'in ernstige mate worden blootgesteld aan chemische, toxische stoffen en aan verbrandingsgassen'. Inmiddels hebben 40 (ex)werknemers zich medisch laten onderzoeken.

  De directie van Smit Draad wil niet reageren.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties