article
1.6151817
NIJMEGEN - De Action-winkel aan de Graafseweg in Nijmegen zit illegaal op die plek. De winkel zit daar in strijd met het bestemmingsplan.
Winkel Action in Nijmegen illegaal
NIJMEGEN - De Action-winkel aan de Graafseweg in Nijmegen zit illegaal op die plek. De winkel zit daar in strijd met het bestemmingsplan.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/winkel-action-in-nijmegen-illegaal-1.6151817
2016-06-30T05:16:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6152693.1467233881!image/image-6152693.JPG
Nijmegen,Detailhandel,Raad van State,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Winkel Action in Nijmegen illegaal

Winkel Action in Nijmegen illegaal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De winkel van Action aan de Graafseweg in Nijmegen.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - De Action-winkel aan de Graafseweg in Nijmegen zit illegaal op die plek. De winkel zit daar in strijd met het bestemmingsplan.

  Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State, de hoogste bestuursrechter. „We gaan de uitspraak bestuderen en ons beraden hoe verder”, aldus een woordvoerster van Action.

  Budgetwinkel
  Of de populaire budgetwinkel daadwerkelijk weg moet, is de vraag. De bal ligt bij de gemeente Nijmegen. Er zijn twee opties: er komt een nieuw bestemmingsplan zodat de winkel aan de Graafseweg kan blijven. Of de gemeente zegt tegen Action: u moet daar weg.

  Dat laatste is niet de inzet van de bewoners van de 23 appartementen boven de discounter. Zij hadden de kwestie eerder aangekaart bij de Arnhemse rechter en nu bij de Raad van State. „De erkenning dat het huidige bestemmingsplan niet voldeed, is het belangrijkste. We hebben ook geen belang bij leegstand van de winkel, we willen dat er een einde komt aan de geluidsoverlast”, zegt een woordvoerder namens de eigenaren.

  Geluidsoverlast
  Sinds de komst van de Action, in 2013, hebben zij onder meer geluidsoverlast van vrachtwagens die 's ochtends vroeg de winkel bevoorraden.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties