article
1.6618899
NIJMEGEN - De rechtbank Oost-Brabant heeft maandag een 28-jarige Nijmegenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor afpersingen en pogingen daartoe.
Zes jaar cel voor Nijmegenaar die man afperste met vuurwapen
NIJMEGEN - De rechtbank Oost-Brabant heeft maandag een 28-jarige Nijmegenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor afpersingen en pogingen daartoe.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/zes-jaar-cel-voor-nijmegenaar-die-man-afperste-met-vuurwapen-1.6618899
2016-11-07T15:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3715804.1395321991!image/image-3715804.jpg
Nijmegen,Boxmeer,Oss,Geweldpleging,Rechtbank
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Zes jaar cel voor Nijmegenaar die man afperste met vuurwapen

Zes jaar cel voor Nijmegenaar die man afperste met vuurwapen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJMEGEN - De rechtbank Oost-Brabant heeft maandag een 28-jarige Nijmegenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor afpersingen en pogingen daartoe.

  De man dreigde in december 2015 meerdere malen met een vuurwapen en perste zo een man in Boxmeer af.

  Diezelfde maand dwong hij ook twee mensen in een appartement in Oss geld af te geven door te dreigen. In de dagen daarna probeerde hij een van de twee mannen telefonisch af te persen.

  Onveiligheid
  De rechtbank vindt dat de man alleen aan zijn eigen financiële belang dacht door naar de woningen van de slachtoffers te gaan en hen daar onder druk te zetten door te dreigen met een vuurwapen. 'Daardoor heeft hij een beangstigende situatie en ogenblikken van grote onveiligheid voor de slachtoffers veroorzaakt', aldus de rechter. 'De eigen woning is bovendien bij uitstek de plaats waar mensen zich veilig moeten kunnen voelen.'

  Daarnaast is bij de straf meegerekend dat de man al meerdere keren is veroordeeld voor gewelds- en vermogensdelicten.

  Dwangverpleging
  De officier van justitie eiste vier jaar gevangenisstraf en de maatregel tbs met dwangverpleging. De rechtbank vindt dat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat de verdachte een ziekelijke stoornis of een gebrekkige ontwikkeling had toen hij de feiten pleegde.

  Proeftijd
  De man moet naast de zes jaar celstraf ook een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden uitzitten, omdat hij deze feiten pleegde tijdens zijn proeftijd.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties