article
1.6548968
UBBERGEN - De bouwvakkers die momenteel bezig zijn met de uitbreiding van super De Witt in Beek, moeten uiterlijk om 19.00 uur stoppen met werken. Dat heeft de rechtbank bepaald.
Super De Witt mag 's avonds niet bouwen
UBBERGEN - De bouwvakkers die momenteel bezig zijn met de uitbreiding van super De Witt in Beek, moeten uiterlijk om 19.00 uur stoppen met werken. Dat heeft de rechtbank bepaald.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/ubbergen/super-de-witt-mag-s-avonds-niet-bouwen-1.6548968
2016-10-19T14:49:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6548969.1476885821!image/image-6548969.JPG
Lokaal Thema DG,hermes,Beek
Ubbergen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Ubbergen / Super De Witt mag 's avonds niet bouwen

Super De Witt mag 's avonds niet bouwen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Super De Witt in Beek wordt momenteel verbouwd. Foto: Nico de Witt
  UBBERGEN - De bouwvakkers die momenteel bezig zijn met de uitbreiding van super De Witt in Beek, moeten uiterlijk om 19.00 uur stoppen met werken. Dat heeft de rechtbank bepaald.

  Supermarkt Plus in Beek wordt sinds maart 2016 verbouwd. De supermarkt wordt bijna twee keer zo groot. Het is een complex bouwproject omdat tijdens alle bouwwerkzaamheden de supermarkt gewoon open blijft.

  Ontheffing
  Omdat de verbouwing volgens een strakke planning verloopt, heeft de gemeente de supermarkt ontheffing verleend voor in totaal 20 avonden waarop de bouwvakkers tot 22.00 uur door kunnen werken als dat nodig zou zijn. Gevraagd was overigens om tot 23.00 uur door te mogen gaan. Dat vond de gemeente (in casu de omgevingsdienst) te laat worden. Ook zondag zou er gewerkt mogen worden, maar alleen overdag.

  Geluidsoverlast
  Vier omwonenden van de supermarkt zijn naar de rechter gestapt. Zij klagen over geluidsoverlast en willen in ieder geval dat het 's avonds rustig is. Ze vinden ook dat hun belangen onvoldoende gewogen zijn.

  Binnen de normen
  Wat betreft het geluid stelt de rechter vast dat dat binnen de normen blijft. Maar als het gaat om het wegen van belangen krijgen de vier omwonenden gelijk.

  De gemeente had bij het verlenen van de ontheffing de omwonenden - als was het maar via een telefoontje - de kans moeten geven te zeggen wat ze ervan vinden. daarom heeft de rechtbank een streep door de ontheffing gezet.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties