article
1.6535585
BEEK - De afstand bedraagt hooguit 800 meter. Een afstand van niks, maar voor Annie Meurs (80) uit Beek zoetjesaan wel een lijdensweg.
Uren wachten op taxi Avan: Warme hap kon de afvalbak in
BEEK - De afstand bedraagt hooguit 800 meter. Een afstand van niks, maar voor Annie Meurs (80) uit Beek zoetjesaan wel een lijdensweg.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/ubbergen/uren-wachten-op-taxi-avan-warme-hap-kon-de-afvalbak-in-1.6535585
2016-10-16T16:17:14+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6535587.1476634627!image/image-6535587.JPG
Lokaal Thema DG,hermes,Beek
Ubbergen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Ubbergen / Uren wachten op taxi Avan: Warme hap kon de afvalbak in

Uren wachten op taxi Avan: Warme hap kon de afvalbak in

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Annie Meurs: Uren wachten op de taxi.
   Fotograaf
  BEEK - De afstand bedraagt hooguit 800 meter. Een afstand van niks, maar voor Annie Meurs (80) uit Beek zoetjesaan wel een lijdensweg.

  Ze woont in een aanleunwoning bij 't Höfke aan de Oude Gracht in Beek. Alleen, sinds haar man Eef Meurs (78) ruim een half jaar geleden na een hersenbloeding naar het iets verderop gelegen zorgcentrum Kalorama ging.

  Avan te laat
  Daar zit Eef elke middag trouw bij de lift te wachten op Annie. Soms moet hij lang wachten. En Annie ook. Omdat de taxi van Avan te laat en soms niet komt. „Het is hopeloos”, zucht Annie, die slecht ter been is en de afstand niet kan lopen. „Ik ben nu al bang voor morgenmiddag."

  'Veel te laat'
  Mantelzorgster Petra Verbeet trok aan de bel. „Ook als ze weer opgehaald moet worden, komt de taxi vaak te laat. En niet eventjes. Annie heeft al twee keer tot 20.00 uur – ze zou om 16.30 uur opgehaald worden – zitten wachten op Kalorama. Mijn man heeft haar toen opgehaald. De warme maaltijd die Annie bezorgd krijgt, kon zo de afvalbak in." 

  Veenendaal
  Wat de mantelzorgers ook steekt, is dat de Avan-taxi's soms uit Veenendaal moeten komen. „Kan dat nou niet lokaal geregeld worden? Kan de Millingse SWOM Beek en Berg en Dal er niet bij nemen?" Wethouder Sjaak Thijssen van de gemeente Berg en Dal gaat daar nu naar kijken. „Zulke korte ritjes moeten misschien niet door Avan gedaan worden”, zegt hij.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties