article
1.6334961
TIEL - De drankjes op festival Appelpop worden dit jaar duurder. Voor een bekertje fris, wijn of bier betaalt de bezoeker volgende week 3 euro.
Prijs voor drankje op Appelpop stijgt
TIEL - De drankjes op festival Appelpop worden dit jaar duurder. Voor een bekertje fris, wijn of bier betaalt de bezoeker volgende week 3 euro.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/appelpop/prijs-voor-drankje-op-appelpop-stijgt-1.6334961
2016-09-03T06:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4531516.1413740938!image/image-4531516.JPG
Tiel,Festival,Grolsch,Cola,De Staat,Guus Meeuwis,wijn,Waalkade,Appelpop,Bier,Marco Borsato,hermes
Appelpop
Home / Regio / Rivierenland / Appelpop / Prijs voor drankje op Appelpop stijgt

Prijs voor drankje op Appelpop stijgt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Fans tijdens het optreden van Kensington op Appelpop.
   Fotograaf
  TIEL - De drankjes op festival Appelpop worden dit jaar duurder. Voor een bekertje fris, wijn of bier betaalt de bezoeker volgende week 3 euro.

  Een dubbeltje meer per consumptie dan een jaar eerder.

  Stijging
  De prijsstijging valt samen met een nieuw muntjessysteem. Een consumptiemunt, die uit twee helften bestaat, kost 2 euro, maar per drankje moet anderhalve munt worden afgerekend. Alleen een pakje sap voor kinderen is nog voor één munt verkrijgbaar.

  Toekomst
  Gezien de ontwikkelingen op de biermarkt zijn de prijsstijgingen op veel festivals te verklaren. In tien jaar tijd steeg de inkoopprijs met 60 procent. „Appelpop bestaat van de drankomzet”, zegt Hans Olijve, verantwoordelijk voor de 'operationele financiën'. „De marge op een biertje is voor ons van groot belang. Die hebben we nodig om de toekomst van het festival te kunnen garanderen.”

  Begrip
  Hoewel bezoekers rond de kassa's bij de vorige prijsstijging hun ongenoegen lieten blijken, gaat Olijve er vanuit dat mensen de stijging begrijpen. „Je ziet het op veel festivals. Onze prijs ligt iets boven het gemiddelde, maar nergens anders zie je al deze artiesten zonder entree te betalen. Als je naar Marco Borsato komt en vijf drankjes neemt, betaal je misschien een euro meer dan op een ander festival. Dan zie je Borsato dus voor 1 euro. Bezoekers die even langskomen en niets drinken? Prima. Iedereen is welkom.”

  Wat vindt u?

  Een consumptie van 3 euro op een gratis festival is een koopje.

  Toon resultaten