article
1.6213745
MAURIK - De fontein in de vijver bij De Valentijn in Maurik sproeit weer. En als het goed is gaat ie nu ook niet meer stuk.
Fontein bij De Valentijn gerepareerd
MAURIK - De fontein in de vijver bij De Valentijn in Maurik sproeit weer. En als het goed is gaat ie nu ook niet meer stuk.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/buren/fontein-bij-de-valentijn-gerepareerd-1.6213745
2016-07-23T19:43:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6213746.1469194417!image/image-6213746.JPG
Maurik,Sociaal en maatschappij,Fontein,Avri,Zorgcentra De Betuwe,De Valentijn,Waterschap Rivierenland,hermes
Buren
Home / Regio / Rivierenland / Buren / Fontein bij De Valentijn gerepareerd

Fontein bij De Valentijn gerepareerd

Foto's
4
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De fontein sproeit weer bij De Valentijn in Maurik. Foto's: Tom Dijkman
  MAURIK - De fontein in de vijver bij De Valentijn in Maurik sproeit weer. En als het goed is gaat ie nu ook niet meer stuk.

  De beeldbepalende fontein in de voortuin van het zorgcentrum was er al een paar keer mee opgehouden. De oorzaak was de bovengrondse elektriciteitskabel die sneuvelde onder het geweld van maaimachines.

  Oplossing
  Johan de Wit, voorzitter van de stichting Vrienden van De Valentijn, nam het initiatief om voor eens en altijd van de problemen af te komen. Samen met Avri (mede namens de gemeente Buren), Waterschap Rivierenland en Zorgcentra De Betuwe is met gesloten beurs een oplossing bedacht. De vissen zijn tijdelijk uit het water gehaald om de fontein opnieuw te plaatsen. De kabel is daarbij direct onder de grond gebracht.

  Vissen
  „Nu zwemmen de vissen er weer rond en kijken de bewoners weer uit op een werkende fontein. Het is een populair plekje, bij mooi weer zitten mensen graag buiten in onze tuin. Wie een kamer aan de voorkant heeft ziet de fontein altijd, net als de mensen die tegenover ons in de buurt een huis hebben", zegt Els van 't Zandt, woordvoerder van Zorgcentra De Betuwe.