article
1.6345739
INGEN - Een metershoog zakhorloge met razendsnelle wijzers. Met deze wagen, getiteld 'de tijd vliegt', geeft de 50-jarige Corsoclub Ingen aan hoe snel de tijd voorbij is gegaan.
Jubilerende Corsoclub Ingen pronkt met metershoge horloge
INGEN - Een metershoog zakhorloge met razendsnelle wijzers. Met deze wagen, getiteld 'de tijd vliegt', geeft de 50-jarige Corsoclub Ingen aan hoe snel de tijd voorbij is gegaan.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/buren/jubilerende-corsoclub-ingen-pronkt-met-metershoge-horloge-1.6345739
2016-09-05T16:44:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6345740.1473089445!image/image-6345740.JPG
Ingen,Fruitcorso,Corsoclub Ingen,hermes
Buren
Home / Regio / Rivierenland / Buren / Jubilerende Corsoclub Ingen pronkt met metershoge horloge

Jubilerende Corsoclub Ingen pronkt met metershoge horloge

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ontwerpster Ria van Blijderven en voorzitter Lars van Voorst, omringd door vrijwilligers. Foto: William Hoogteyling
  INGEN - Een metershoog zakhorloge met razendsnelle wijzers. Met deze wagen, getiteld 'de tijd vliegt', geeft de 50-jarige Corsoclub Ingen aan hoe snel de tijd voorbij is gegaan.

  Volgende week zaterdag pronkt de wagen als het goed is in de stoet van het Fruitcorso in Tiel. De dag ervoor is het een drukte van belang met tientallen plakkers die de laatste fruitsoorten op de wagen lijmen. Nu is van stress nog niets te zien.

  Winnend model
  Een handvol dames en een enkele heer is in de loods aan de Luchtenburg in Ingen aan het werk. Of het een winnend model is? Ria van Blijderveen, die met Evert van Tongeren de ontwerper is, kijkt zuinigjes. Voorzitter Lars van Voorst: „Het gaat erom dat we plezier hebben." En als ze eerlijk is, vindt de ontwerpster de tijd vóór het corso zelf het leukst: „Met deze ploeg doe je het." Hoewel de keren dat de eerste plaats werd gehaald met Keizer Karel V of met Veni Vidi Vici toch ook niet verkeerd waren.

  Appels
  De wagen is al deels ingekleurd met zaad, bonen, mais, gojibessen, spliterwten. Straks komen de groentes – tomaat, pepers, uien, paarse bloemkool, oranje bloemkool, sperziebonen en ga zo maar door – en tot slot het kwetsbare fruit. Eigenlijk geen appels dit keer, hoewel de ontwerpster dat eigenlijk niet vindt kunnen in de Betuwe. „Ik ga ze er denk ik toch ergens tussen zetten." En verder: peren, bosbessen, druiven, bramen. Maar dat is voor de laatste dag.

  Het Fruitcorso Tiel is op zaterdag 17 september.

  Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Rivierenland, van dinsdag 6 september of in onze online krant  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties