article
1.6316501
INGEN - Wanneer fietsers en automobilisten de oversteek met het veer tussen Ingen en Elst weer kunnen maken, is nog niet bekend.
Lekke pont bij Ingen nog uit de vaart
INGEN - Wanneer fietsers en automobilisten de oversteek met het veer tussen Ingen en Elst weer kunnen maken, is nog niet bekend.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/buren/lekke-pont-bij-ingen-nog-uit-de-vaart-1.6316501
2016-08-30T09:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5485026.1448632664!image/image-5485026.JPG
Ingen,Vervoer,Veerdienst,Elst,Pont,hermes
Buren
Home / Regio / Rivierenland / Buren / Lekke pont bij Ingen nog uit de vaart

Lekke pont bij Ingen nog uit de vaart

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Ingense Veer.
   Fotograaf
  INGEN - Wanneer fietsers en automobilisten de oversteek met het veer tussen Ingen en Elst weer kunnen maken, is nog niet bekend.

  De pont is zaterdag uit de vaart genomen nadat de schipper een lek ontdekte. „Daar werken we op dit moment hard aan", zegt veerbaas Henk Spies. „We hopen in de komende dagen – dat is dus nog een breed begrip – weer te varen."

  Water in machinekamer
  Tijdens zijn dienst ontdekte de schipper zaterdag dat er water binnenkwam in de machinekamer van de veerpont. „Daar bevinden zich het hart en de longen van de pont", zegt Spies, die aangeeft dat het water binnendrong door een lek bij de schroefasafdichting. „Nadat alle alarmbellen afgingen, is de overtocht afgemaakt en hebben we de pont aan de oever afgelegd. Daarna hebben we al veel mensen teleur moeten stellen."

  Alternatieven
  Spies geeft aan dat veel mensen (gemotoriseerd verkeer, fietsers en wandelaars) bij de oversteek dagelijks gebruikmaken van de veerdienst: „Afhankelijk van hun eindbestemming kunnen zij nu bijvoorbeeld de Rijnbrug gebruiken of het veer in Eck en Wiel."