article
1.6224912
ERICHEM - De invulling van het 21e Lingefeest is rond. Onder anderen Django Wagner en De Partybeukers sieren eind augustus de line-up van het driedaagse minifestival, dat wederom in Erichem wordt gehouden.
Lingefeest strijkt voor tweede keer neer in Erichem
ERICHEM - De invulling van het 21e Lingefeest is rond. Onder anderen Django Wagner en De Partybeukers sieren eind augustus de line-up van het driedaagse minifestival, dat wederom in Erichem wordt gehouden.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/buren/lingefeest-strijkt-voor-tweede-keer-neer-in-erichem-1.6224912
2016-07-28T05:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6225432.1469654403!image/image-6225432.JPG
Buren,Evenement,festival,hermes
Buren
Home / Regio / Rivierenland / Buren / Lingefeest strijkt voor tweede keer neer in Erichem

Lingefeest strijkt voor tweede keer neer in Erichem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Django Wagner staat dit jaar op het Lingefeest.
   Fotograaf
  ERICHEM - De invulling van het 21e Lingefeest is rond. Onder anderen Django Wagner en De Partybeukers sieren eind augustus de line-up van het driedaagse minifestival, dat wederom in Erichem wordt gehouden.

  Het Lingefeest begon in 1991 als examenfeestje in Kapel-Avezaath en verhuisde vanwege de groei in 2006 naar sportpark 't Hulster in Buren. Vorig jaar moest het festival uitwijken naar Erichem. „Omdat de sportvelden van 't Hulster gerenoveerd werden. Gelukkig konden we in Erichem terecht. En omdat dit dorp ook onder de gemeente Buren valt, hoefden we geen nieuwe vergunningen aan te vragen", blikt bestuurslid Henriëtte Sturkenboom terug.

  Locatie
  Ook dit jaar is de kruising Erichemsewal en Mierlingsestraat in Erichem de festivallocatie. „De nieuwe plek is goed bevallen. We hebben er naast meer ruimte voor de festivaltent ook de faciliteiten om de bezoekers een parkeerplaats te bieden. Zo is er meer gemak en veiligheid voor de bezoekers en merken de naaste bewoners minder van het na afloop huiswaarts kerende publiek."

  Programma
  Het Lingefeest wordt vrijdag 26 augustus geopend door feestduo De Partybeukers uit Tricht, waarna dj Flow optreedt. Django Wagner, De Lawineboys, Snollebollekes en dj Galaga laten zaterdag 27 augustus van zich horen en zondagmiddag 28 augustus is de gratis toegankelijke Linge Beach Party, compleet met zand, strandstoelen, een (limbo)dansvloer en buikschuifbaan. Ook op deze slotdag staat dj Flow achter de draaitafels.

  Kende het Lingefeest afgelopen drie jaar een ronde festivaltent, dit keer komt er 'iets nieuws'. Sturkenboom: „Het is tijd om de bezoekers met een nieuwe opstelling te verassen. Er blijft echter een rond element in de tent en dat is een centrale bar met cocktails en een speciaal bier."

  De online kaartverkoop is inmiddels begonnen, de verkoop bij de reguliere verkoopadressen start 1 augustus.

  Voor meer info: hetlingefeest.nl  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties