article
1.6368692
BUREN - Sadek Hubbe (35) uit Damascus woont sinds negen maanden in Buren. Om snel in te burgeren, is hij vrijwilliger geworden bij het BurenToenTheater.
Syriër Sadek: Iedereen in Buren is zo aardig voor ons
BUREN - Sadek Hubbe (35) uit Damascus woont sinds negen maanden in Buren. Om snel in te burgeren, is hij vrijwilliger geworden bij het BurenToenTheater.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/buren/syri%C3%ABr-sadek-iedereen-in-buren-is-zo-aardig-voor-ons-1.6368692
2016-09-11T09:33:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6369810.1473512565!image/image-6369810.JPG
Buren,Toneel,Cultuur,Vluchteling,hermes
Buren
Home / Regio / Rivierenland / Buren / Syriër Sadek: Iedereen in Buren is zo aardig voor ons

Syriër Sadek: Iedereen in Buren is zo aardig voor ons

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Sadek Hubbe (35) uit Damascus woont sinds negen maanden in Buren.
   Fotograaf
  BUREN - Sadek Hubbe (35) uit Damascus woont sinds negen maanden in Buren. Om snel in te burgeren, is hij vrijwilliger geworden bij het BurenToenTheater.
  Samen met mijn kinderen keek ik hoe de molen begon te draaien. Zo mooi

  Sinds oudejaarsdag is de familie Hubbe in Buren. Vader Sadek, moeder Enaam, hun zoon Radouan en dochter Ajoury hebben het naar hun zin. „Het is hier prachtig”, zegt Hubbe. Zijn glinsterende ogen onderstrepen wat hij zegt.

  Molen
  Terwijl er een herinnering bovenkomt, krullen zijn mondhoeken: „De eerste vijftien dagen dat we hier waren, stond ik elke ochtend buiten. Samen met mijn kinderen keek ik hoe de molen begon te draaien. Zo mooi.”

  Fysiek werk
  Inmiddels scharrelt hij bijna dagelijks rond die molen. Als vrijwilliger bij het BurenToenTheater dat dinsdag in première gaat, doet hij alles wat er voorbijkomt. „Onderdelen van het decor schroeven, schilderen, van alles. Het is vooral fysiek werk. Ik vind het leuk om te doen. Het belangrijkste vind ik dat ik onder de mensen ben. Zo kan ik de taal goed leren en ontmoet ik mensen uit de stad.”

  Een uitgebreid verhaal over de vlucht en integratie van Sadek is te lezen in De Gelderlander, editie Rivierenland, van zaterdag 10 september, als e-paprer verkrijgbaar via krant.gelderlander.nl