article
1.6631785
OMMEREN - Normaal helpen ze een zieke partner, een ouder, een kennis. Donderdag werden honderden vrijwilligers uit Rivierenland op de Dag van de Mantelzorg zelf in het zonnetje gezet.
Wie helpt de mantelzorger?
OMMEREN - Normaal helpen ze een zieke partner, een ouder, een kennis. Donderdag werden honderden vrijwilligers uit Rivierenland op de Dag van de Mantelzorg zelf in het zonnetje gezet.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/buren/wie-helpt-de-mantelzorger-1.6631785
2016-11-10T16:58:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6631786.1478797116!image/image-6631786.JPG
Ommeren,Huishouding en verzorging,Gezondheid,mantelzorgcompliment,mantelzorger,hermes
Buren
Home / Regio / Rivierenland / Buren / Wie helpt de mantelzorger?

Wie helpt de mantelzorger?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Buren gaf een mantelzorglunch in Ommeren.
   Fotograaf
  OMMEREN - Normaal helpen ze een zieke partner, een ouder, een kennis. Donderdag werden honderden vrijwilligers uit Rivierenland op de Dag van de Mantelzorg zelf in het zonnetje gezet.

  Een gezellige dag met een lunch of een high tea, dit is het bedankje waar veel gemeenten voor kiezen. Hiernaast delen de gemeenten bonnen uit met een bedrag variërend van 35 (Buren) tot 125 euro (Tiel en Culemborg).

  Steunpunt
  Landelijke cijfers geven aan dat een op de vier inwoners mantelzorger is. Die zijn bij lange na niet allemaal bekend bij de gemeenten, zo blijkt uit navraag. Slechts enige tientallen tot honderden mantelzorgers melden zich bij het lokale steunpunt. Hier kunnen ze ook in de rest van het jaar ondersteuning krijgen: advies, informatie, cursussen of contact met andere mantelzorgers.

  Zorgverlenende jongeren
  Jonge mantelzorgers zijn nog veel minder dan volwassenen in beeld, mede omdat ze zichzelf niet zien als mantelzorger. Hier proberen de gemeenten verandering in te brengen. Zo zijn scholen in Neder-Betuwe getraind om goed met zorgverlenende leerlingen om te gaan. Zowel Neerijnen als Tiel geeft aan jongerenwerk op de planning hebben en in Culemborg komt een scholenproject.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties