article
1.6316348
ERICHEM - Eigenaar van het Betuws Wijndomein Diederik Beker behoort tot de drie beste wijnmakers van Nederland en België. Vijf van zijn Erichemse wijnen scoorden tijdens Chateau voor Buren brons, een zelfs zilver.
Wijnboer Beker uit Erichem trots op topnotering
ERICHEM - Eigenaar van het Betuws Wijndomein Diederik Beker behoort tot de drie beste wijnmakers van Nederland en België. Vijf van zijn Erichemse wijnen scoorden tijdens Chateau voor Buren brons, een zelfs zilver.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/buren/wijnboer-beker-uit-erichem-trots-op-topnotering-1.6316348
2016-08-30T09:08:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6316349.1472548056!image/image-6316349.JPG
Buren,Boerderij,Landbouw,Betuws Wijndomein,Wijn,Wijnkeuring der Lage Landen,hermes
Buren
Home / Regio / Rivierenland / Buren / Wijnboer Beker uit Erichem trots op topnotering

Wijnboer Beker uit Erichem trots op topnotering

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De wijnen van Diederik Beker, eigenaar van het Betuws Wijndomein uit Erichem, vallen in de smaak en in de prijzen.
   Fotograaf
  ERICHEM - Eigenaar van het Betuws Wijndomein Diederik Beker behoort tot de drie beste wijnmakers van Nederland en België. Vijf van zijn Erichemse wijnen scoorden tijdens Chateau voor Buren brons, een zelfs zilver.

  Tijdens wijnfestival Chateau voor Buren, afgelopen weekend in Buren, hoorde Diederik Beker van het Betuws Wijndomein het goede nieuws. Na twee wijnboeren uit Zuid-Limburg stond zijn naam als derde genoteerd in het algemeen klassement.

  Absolute top
  Van de 55 deelnemende wijnproducenten uit België en Nederland behoort Beker tot de absolute top. Daar is hij best trots op. „Toen ik in 2004 begon met mijn eerste hectare wijndruiven werd ik nog door meerdere fruittelers voor gek verklaard. Inmiddels verbouw ik op bijna 6 hectare genoeg druiven voor 20.000 flessen wijn per jaar." Dat die wijn goed smaakt, werd in de afgelopen jaren al vaker bevestigd met diverse prijzen.

  Goud
  In Berlijn, bij de grootste wijnkeuring van Duitsland, kreeg de LingeWit van het Erichemse domein vorige week nog een gouden medaille. In Nederland bleef het voor Beker bij vijfmaal brons (voor een rode, een rosé en drie witte wijnen) en een zilveren plak voor een witte wijn. „We staan er in Nederland om bekend vrij streng te oordelen", verklaart Lars Daniëls, juryvoorzitter van de Wijnkeuring der Lage Landen. „Beker valt al jaren op met goede wijnen. Des te knapper als je bedenkt dat hij dat doet met relatief nieuwe druivenrassen."

  Lees het volledige artikel in de Gelderlander, editie Rivierenland van dinsdag 30 augustus. Of kijk in onze e-paper.