article
1.5970067
BEUSICHEM - Zwart op wit heeft ze het niet, maar Karin Stekelenburg weet het zeker: haar zwembad in Beusichem gaat niet meer open. Met lesgeven wil ze voorlopig dan ook verder in Culemborg.
'Zwembad Beusichem blijft gesloten'
BEUSICHEM - Zwart op wit heeft ze het niet, maar Karin Stekelenburg weet het zeker: haar zwembad in Beusichem gaat niet meer open. Met lesgeven wil ze voorlopig dan ook verder in Culemborg.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/buren/zwembad-beusichem-blijft-gesloten-1.5970067
2016-04-29T05:14:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4294951.1396345625!image/image-4294951.jpg
Beusichem,Zwemmen,Sportaccommodatie,Zwembad,zwembad,culemborg,gesloten,hermes
Buren
Home / Regio / Rivierenland / Buren / 'Zwembad Beusichem blijft gesloten'

'Zwembad Beusichem blijft gesloten'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BEUSICHEM - Zwart op wit heeft ze het niet, maar Karin Stekelenburg weet het zeker: haar zwembad in Beusichem gaat niet meer open. Met lesgeven wil ze voorlopig dan ook verder in Culemborg.

  Op stel en sprong werd maandag het oude zwembad in Beusichem gesloten. Gebreken aan de dakconstructie maken het bad onveilig en verantwoordelijk wethouder Henk de Ronde wil met de zwemmende kinderen geen risico nemen.

  Verschrikking
  Stekelenburg noemde de sluiting een verschrikking, maar was anderzijds niet verbaasd. ,,Dit bad is eigendom van de gemeente. Er is ooit eerder iets aan het dak gedaan, maar eigenlijk is er in veertig jaar tijd amper onderhoud gepleegd. Van binnen is het bad ook verouderd, maar als het gebrek aan het dak kan worden verholpen zou ik zo weer tien jaar vooruit kunnen."

  Wisselingen
  Toch is de zweminstructrice er vrij zeker van dat 'haar bad' in Beusichem niet meer open gaat. "Dat filter ik al jaren uit de communicatie met de gemeente. Soms heb ik het idee dat men niet eens weet dat er in Beusichem een zwembad is. Er wordt geen interesse getoond, ze laten de boel verrotten en hebben zelfs al eens gezegd dat ze het bad sluiten als ik er uit zou gaan."

  Inkomsten
  Dat er al lang geen onderhoud wordt gepleegd aan het bad, is volgens Stekelenburg wel open gecommuniceerd. Stekelenburg, die als zzp'er werkt, is ondertussen druk om een oplossing te vinden voor haar inkomsten en haar leerlingen. Daarbij is het nieuwe zwembad van Culemborg nadrukkelijk in beeld.

  Vergoeden
  In een reactie laat de gemeente Buren weten de eerste vier weken de huur van het zwembad in Culemborg te vergoeden. Puur om ervoor te zorgen dat de zwemlessen kunnen doorgaan; de gemeente zegt nadrukkelijk geen schuld te erkennen. In die vier weken moet het advies van de Omgevingsdienst Rivierenland er liggen en besluit het college van burgemeester en wethouders hoe het verder gaat.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties