article
1.6195284
CULEMBORG - Het voormalig zwembad De Meer is aan zijn neus voorbijgegaan, maar nu heeft Centrum De Meer het oog laten vallen op twee leegstaande basisscholen in Culemborg. Daar kan prima het 12+-lab in, vindt de organisatie.
12+-lab wil in lege scholen Culemborg
CULEMBORG - Het voormalig zwembad De Meer is aan zijn neus voorbijgegaan, maar nu heeft Centrum De Meer het oog laten vallen op twee leegstaande basisscholen in Culemborg. Daar kan prima het 12+-lab in, vindt de organisatie.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/culemborg/12-lab-wil-in-lege-scholen-culemborg-1.6195284
2016-07-16T06:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4275605.1436560287!image/image-4275605.jpg
Culemborg,Sociaal en maatschappij,scholen,jongeren,hermes
Culemborg
Home / Regio / Rivierenland / Culemborg / 12+-lab wil in lege scholen Culemborg

12+-lab wil in lege scholen Culemborg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  CULEMBORG - Het voormalig zwembad De Meer is aan zijn neus voorbijgegaan, maar nu heeft Centrum De Meer het oog laten vallen op twee leegstaande basisscholen in Culemborg. Daar kan prima het 12+-lab in, vindt de organisatie.

  De gemeente wil de panden slopen.

  Tieners
  Toen het oude zwembad De Meer te koop kwam, bedacht een groep inwoners, verenigd in Centrum De Meer, dat daar goed een plek in zou passen waar tieners projecten opzetten, in een geluidsstudio werken of in een werkplaats aan de gang gaan. De gemeente besloot echter dat de Marokkaanse moskee het beste bod had gedaan en het bad mag kopen om er een moskee van te maken.

  Kruisbestuiving
  Voor de organisatie een teleurstelling, maar geen reden om niet verder te gaan. „We willen een kruisbestuiving van jongeren en ondernemers", zegt voorzitter Luba Tol.

  Scholen
  De Kaardebol en de Koning Willem Alexanderschool zijn in de meivakantie verhuisd naar de nieuwe Brede School Oost, waarmee de panden leeg zijn komen te staan. Volgens de gemeente is de Kaardebol niet geschikt voor hergebruik, bij de KWA is er onderzocht of het door inwoners tegen kostprijs kon worden gebruikt, maar dat bleek geen optie. Tol, architect, twijfelt daaraan.

  Kosten
  „Ons werd verteld dat we dan 130.000 euro moeten betalen. Dat is geen kostprijs meer. Het oude bad zou ons aan energie jaarlijks 30.000 euro hebben gekost, de scholen zijn veel kleiner." Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de kosten zo hoog, omdat ook de kapitaallasten zijn meegerekend. „De school is niet afgeschreven. Zolang die er staat, moeten we daar dus voor betalen."

  Sloop
  Er is een gesprek geweest tussen initiatiefnemers en gemeente. Of dat leidt tot een ander besluit van B en W is niet helder. De werkzaamheden rond de sloop van de Kaardebol beginnen deze week met het verwijderen van asbest. Deze maand wordt het asbest bij de KWA weggehaald. Wanneer dit pand gesloopt wordt, is niet bekend. De gemeente wil in samenspraak met bewoners komen tot een nieuwe inrichting.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties