article
1.6414578
CULEMBORG - Met het interactieve project 'Vriend en Vijand' worden scholieren van Lek en Linge via virtuele spellen met pestgedrag en discriminatie geconfronteerd.
Expeditie tegen pesten op Lek en Linge Culemborg
CULEMBORG - Met het interactieve project 'Vriend en Vijand' worden scholieren van Lek en Linge via virtuele spellen met pestgedrag en discriminatie geconfronteerd.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/culemborg/expeditie-tegen-pesten-op-lek-en-linge-culemborg-1.6414578
2016-09-20T05:07:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6414579.1474309634!image/image-6414579.JPG
Culemborg,Middelbaar onderwijs,Lek en Linge,hermes
Culemborg
Home / Regio / Rivierenland / Culemborg / Expeditie tegen pesten op Lek en Linge Culemborg

Expeditie tegen pesten op Lek en Linge Culemborg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Interactieve containers leren jongeren over pestgedrag.
   Fotograaf
  CULEMBORG - Met het interactieve project 'Vriend en Vijand' worden scholieren van Lek en Linge via virtuele spellen met pestgedrag en discriminatie geconfronteerd.

  Het project wordt georganiseerd in het kader van de Week tegen Pesten. In een tijdsbestek van twee uur komen de scholieren met allerlei soorten gedrag in aanraking.

  Containers
  Dat gebeurt in een 'dorpje' van vijf zeecontainers die op een veldje opgesteld staan, strategisch gelegen tussen de verschillende vestigingen van scholengemeenschap Lek en Linge. Met games, confrontaties en gesprekken wordt in elke container één specifiek onderwerp aan de kaak gesteld: vooroordelen, pesten, uitsluiting, sociale invloed en conflictescalatie.

  Geen rol leraren
  Alle 47 tweede en derde klassen, de doelgroep van dit project, doen mee. Kinderen leren spelenderwijs hoe het is om een bepaalde rol te hebben. Bij het project zelf hebben de docenten van Lek en Linge geen directe rol, zodat de leerlingen zich vrijer zullen opstellen. Docenten gaan wel achteraf op nascholing.

  Een uitgebreide reportage in de Gelderlander van dinsdag 20 september, editie Rivierenland. Ook te lezen in de e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties