article
1.6490901
CULEMBORG - Culemborgers hoeven het komende jaar nauwelijks meer te betalen aan lokale lasten. Dat blijkt uit de begroting van Culemborg voor het komende jaar.
Lokale lasten stijgen nauwelijks in Culemborg
CULEMBORG - Culemborgers hoeven het komende jaar nauwelijks meer te betalen aan lokale lasten. Dat blijkt uit de begroting van Culemborg voor het komende jaar.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/culemborg/lokale-lasten-stijgen-nauwelijks-in-culemborg-1.6490901
2016-10-04T16:03:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5223480.1447418523!image/image-5223480.jpg
Culemborg,Politiek Lokaal,begroting,hermes
Culemborg
Home / Regio / Rivierenland / Culemborg / Lokale lasten stijgen nauwelijks in Culemborg

Lokale lasten stijgen nauwelijks in Culemborg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  CULEMBORG - Culemborgers hoeven het komende jaar nauwelijks meer te betalen aan lokale lasten. Dat blijkt uit de begroting van Culemborg voor het komende jaar.

  Gemeentelijke lasten als ozb en hondenbelasting gaan omhoog met het inflatiepercentage van 0,15 procent. De gemeente is financieel gezond, stelt het college van burgemeester en wethouders zelf vast.

  Tekorten
  Dat wil niet zeggen dat er gouden bergen liggen: uit de meicirculaire werd al duidelijk dat de uitkering van het Rijk tegenvalt. Het gevolg is een nog wel sluitende begroting voor komend jaar, maar (nog) tekorten voor de jaren erna. Het goede nieuws is dat het college niet extra gaat bezuinigen. 

  Bezuinigingen
  De bezuinigingen die al eerder zijn afgesproken moeten nog wel gerealiseerd worden. Het gaat dan om een grootschalige besparing op de gemeentelijke accommodaties, die vanaf volgend jaar structureel 8 ton moet opleveren. Dit jaar was er al 7 ton ingeboekt, maar dat gaat niet lukken. Zelf denkt het college dat 3,5 ton niet gehaald gaat worden: de voorbereidingen vergen meer dan gedacht.

  Plusje
  Doordat dit jaar voormalig zwembad De Meer verkocht is – maandag was de overdracht aan de Vereniging Islamitische gemeenschap – komt er weer een plusje van een paar ton aan. Ook het opzeggen van de huur van De Fransche School moet nog gerealiseerd worden: per 1 januari 2018 gaat het gebouw (en onderhoud) over naar de stichting achter het theater, en vanaf dan kan de besparing in de boeken.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties