article
1.6679026
CULEMBORG - Wie in de Culemborgse wijk Terweijde auto's in brand steekt, weet de politie nog niet. Maar de dader of daders worden wel in Culemborg gezocht.
'Probleemjongeren Terweijde balen ook van autobranden Culemborg'
CULEMBORG - Wie in de Culemborgse wijk Terweijde auto's in brand steekt, weet de politie nog niet. Maar de dader of daders worden wel in Culemborg gezocht.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/culemborg/probleemjongeren-terweijde-balen-ook-van-autobranden-culemborg-1.6679026
2016-11-26T06:36:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6445308.1480105218!image/image-6445308.jpg
Culemborg,Brandstichting,hermes
Culemborg
Home / Regio / Rivierenland / Culemborg / 'Probleemjongeren Terweijde balen ook van autobranden Culemborg'

'Probleemjongeren Terweijde balen ook van autobranden Culemborg'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een autobrand aan de Van der Duyn van Maasdamstraat in Culemborg.
   Fotograaf
  CULEMBORG - Wie in de Culemborgse wijk Terweijde auto's in brand steekt, weet de politie nog niet. Maar de dader of daders worden wel in Culemborg gezocht.

  Lastige jongeren in de wijk – waar sommigen met een schuin oog naar kijken – zeggen volgens de politie dat zij er ook niets van begrijpen.

  Balen
  „De jeugd baalt er zelfs van", zegt de Culemborgse politiechef Bert Stronks. „Doordat wij extra veel in de wijk zijn, hebben ze amper ruimte meer. We kennen de wijk en dus ook de jongeren goed. 'Waar slaat het op', vragen ze zich af. Niemand heeft er iets aan."

  Verschillende motieven
  Of er al een spoor van de dader of daders is van de reeks autobranden, wil Stronks uit tactische overwegingen niet zeggen. Wel zet de politie alles op alles om de brandstichter te pakken. Hierbij worden verschillende scenario's en motieven tegen het licht gehouden: pyromanie, wraakactie, vergelding.

  Buurtbewoners opperen dat het een ontgroeningsritueel voor jeugdbendes zou zijn. Stronks: „Dat scenario is onderzocht. We kennen de wijk en de jongeren goed. Als het dat was, hadden wij het geweten."

  Onbehagelijk gevoel
  De wijkbewoners willen volgens Stronks erg graag meehelpen met het oplossen van de zaak. „Mensen hebben een vervelend en onbehagelijk gevoel. Via WhatsApp, Burgernet, Facebook en Twitter houden we mensen op de hoogte. We drukken ze op het hart: als je iets ziet wat je niet vertrouwt, bel dan direct 112."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties