article
1.6202676
CULEMBORG - De vernieuwing van de omgeving van het Culemborgse station wordt doorgezet. Wel is nog onduidelijk op welke manier en wanneer. Binnenkort moet dat duidelijk worden. De Raad van State keurde het Spoorzoneplan dit voorjaar af.
Spoorzone Culemborg gaat verder
CULEMBORG - De vernieuwing van de omgeving van het Culemborgse station wordt doorgezet. Wel is nog onduidelijk op welke manier en wanneer. Binnenkort moet dat duidelijk worden. De Raad van State keurde het Spoorzoneplan dit voorjaar af.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/culemborg/spoorzone-culemborg-gaat-verder-1.6202676
2016-07-19T07:01:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4620255.1440081534!image/image-4620255.JPG
Culemborg,Bouw en wonen,spoorzone,station,hermes
Culemborg
Home / Regio / Rivierenland / Culemborg / Spoorzone Culemborg gaat verder

Spoorzone Culemborg gaat verder

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De poortjes op station Culemborg.
   Fotograaf
  CULEMBORG - De vernieuwing van de omgeving van het Culemborgse station wordt doorgezet. Wel is nog onduidelijk op welke manier en wanneer. Binnenkort moet dat duidelijk worden. De Raad van State keurde het Spoorzoneplan dit voorjaar af.

  Het plan voorzag in winkels en detailhandel rond het station. De ontwikkelaar laat nu onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.

  Afgekeurd
  Het rijk werkt intussen aan herstel van de Crisis- en herstelwet. Een juridische vormfout was een van de redenen dat de Raad van State het spoorzoneplan afkeurde. De verwachting is dat uiterlijk september de gerepareerde wet in werking treedt. Een andere reden dat goedkeuring werd geweigerd was dat de gemeente niet heeft aangetoond dat er 'actuele regionale behoefte' is.

  Daarom laat ontwikkelaar In den Eng nu onderzoeken hoe het met die behoefte staat.

  Vier opties
  Momenteel zijn er vier opties:

  • Wachten tot de Crisis- en herstelwet gerepareerd is
  • Eerst alleen het deel van het plan opstarten dat zonder die wet kan worden uitgevoerd
  • Het derde is dat het plan wordt gewijzigd en in delen uitgevoerd
  • Een deel van het programma wordt uitgevoerd

  Het plan voorzag in verhuizing van de Albert Heijn van het centrum naar de westzijde van het station, waarbij aan dezelfde kant ruimte zou zijn voor 600 vierkante meter stationsgebonden winkelruimte en 7.000 vierkante meter aan grootschalige detailhandel, zoals een bouwmarkt. Zo zou de economie gestimuleerd worden en de werkgelegenheid vergroot, was de gedachte.

  Opknapbeurt
  De gemeente Culemborg vindt het heel belangrijk dat er iets aan de stationsomgeving gebeurt. Een opknapbeurt is zeer welkom. De ontwikkelaar bezint zich, meldt de gemeente, vooruitlopend op een definitieve ontwikkeling op een tijdelijke uitstraling van het gebied rond het station.

  Een ding wat ook onzeker is, zijn de gevolgen die er eventueel zijn voor de overeenkomsten tussen gemeente en ontwikkelaar en tussen gemeente en Ahold, als de plannen veranderen. Ook die situatie moet nog verder bekeken worden.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties