article
1.6636560
CULEMBORG - Xenia Aarts (19) opent zaterdag haar eigen tattooshop in de Culemborgse Zandstraat. Bij UniX Tattoos gaat ze voor kunst: op de huid, maar ook op papier.
Xenia (19) opent eigen tattooshop in Culemborg (video)
CULEMBORG - Xenia Aarts (19) opent zaterdag haar eigen tattooshop in de Culemborgse Zandstraat. Bij UniX Tattoos gaat ze voor kunst: op de huid, maar ook op papier.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/culemborg/xenia-19-opent-eigen-tattooshop-in-culemborg-video-1.6636560
2016-11-12T07:37:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6636561.1478904319!image/image-6636561.JPG
Culemborg,Ambacht,tattoo,hermes
Culemborg
Home / Regio / Rivierenland / Culemborg / Xenia (19) opent eigen tattooshop in Culemborg (video)

Xenia (19) opent eigen tattooshop in Culemborg (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Xenia Aarts wil zich met watercolor onderscheiden met haar UniX Tattoos in Culemborg.
   Fotograaf
  CULEMBORG - Xenia Aarts (19) opent zaterdag haar eigen tattooshop in de Culemborgse Zandstraat. Bij UniX Tattoos gaat ze voor kunst: op de huid, maar ook op papier.

  Watercolor wordt haar handelsmerk.

  Vraag
  Hoe word je eigenlijk tatoeërder? Die vraag stelde Xenia Aarts (19) uit Buren zichzelf ook toen er geen plek was op de school waar zij wilde studeren. „Inderdaad, een vervolgopleiding lag op mijn leeftijd het meest voor de hand. Game Art, dat wilde ik gaan doen. Technisch gezien was ik goed genoeg, maar een gesprek deed me de das om. Het liep niet lekker en ik wist de uitkomst al voor ik de deur uitliep.”

  In de praktijk leren
  Een serieus alternatief was er op schoolgebied niet, wat Aarts betreft. Daarom besloot ze buiten de gebaande paden te treden. Ze ging zich scholen tot tattoo-artist. „Dat bleek niet eenvoudig. Er is geen opleiding dus je kunt het alleen in de praktijk leren.”

  Artistiek
  Aarts gaat in Culemborg alle stijlen tattoos zetten, maar specialiseert zich wel: „Watercolor, dat wordt mijn stijl. Dat is meer artistiek. Alsof je op een doek schildert met verf en heel veel water.”

  Het volledige interview met Xenia Aarts in De Gelderlander, editie Rivierenland, van zaterdag 12 november, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl

   

  Bekijk in deze video hoe een watercolor-tattoo wordt gezet.

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties