article
1.6420056
BEUSICHEM - Een bezoeker van recreatieplas De Meent is besmet met de ziekte van Weil, ook wel bekend als 'de rattenziekte'. Het recreatieschap grijpt daarom in.
Ziekte van Weil in recreatieplas De Meent
BEUSICHEM - Een bezoeker van recreatieplas De Meent is besmet met de ziekte van Weil, ook wel bekend als 'de rattenziekte'. Het recreatieschap grijpt daarom in.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/culemborg/ziekte-van-weil-in-recreatieplas-de-meent-1.6420056
2016-09-21T04:56:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6185102.1474403085!image/image-6185102.JPG
Beusichem,Ziekte,recreatieschap uiterwaarde,ziekte van weil,rattenziekte,meent,hermes
Culemborg
Home / Regio / Rivierenland / Culemborg / Ziekte van Weil in recreatieplas De Meent

Ziekte van Weil in recreatieplas De Meent

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BEUSICHEM - Een bezoeker van recreatieplas De Meent is besmet met de ziekte van Weil, ook wel bekend als 'de rattenziekte'. Het recreatieschap grijpt daarom in.

  De provincie Gelderland meldde het ziektegeval donderdag bij recreatieschap Uiterwaarde, eigenaar van De Meent. De bacterie die de ziekte van Weil veroorzaakt, zit in de urine van bruine ratten. Via wondjes of slijmvliezen kan de bacterie in het lichaam komen.

  Geen drastische maatregelen
  Omdat geen andere gevallen van besmetting bekend zijn, hoeft Uiterwaarde geen drastische maatregelen te treffen. Toch grijpt de organisatie in. „Na het nieuws van de besmetting zijn we een avond gaan vangen en dat leverde zes ratten op", aldus directeur Alex Kwakernaak." De ziek geworden bezoeker was in een boom geklommen en is daardoor vermoedelijk gewond geraakt. Vervolgens raakte hij besmet.

  Natuurlijke oevers
  Het recreatieschap wil verder het betreden van De Meent vanuit natuurlijke oevers gaan verbieden, alleen vanaf het aangelegde strand kunnen zwemmers dan nog het water in. Daarnaast wil het schap natuurlijke speelobjecten als omgevallen boomstammen verwijderen. De bewuste klauterbomen moeten worden gekroond, zodat klimmen niet meer kan. Voor het nieuwe seizoen begint moeten de maatregelen zijn genomen.

  Meer over het besmettingsgeval in de Gelderlander van woensdag 21 september, editie Rivierenland. Ook te lezen in de e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties