article
1.4594311
GELDERMALSEN - Aan de Koningsweg in Geldermalsen worden 4 zorgwoningen gebouwd. Deze moeten vanaf eind 2016 het onderkomen worden van 32 zwaar dementerenden.
Geldermalsen bouwt zorgwoningen voor dementerenden
GELDERMALSEN - Aan de Koningsweg in Geldermalsen worden 4 zorgwoningen gebouwd. Deze moeten vanaf eind 2016 het onderkomen worden van 32 zwaar dementerenden.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/geldermalsen-bouwt-zorgwoningen-voor-dementerenden-1.4594311
2014-10-25T05:31:18+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4260751.1434637947!image/image-4260751.jpg
Geldermalsen,Bouw,hermes
Rivierenland
Home / Regio / Rivierenland / Geldermalsen bouwt zorgwoningen voor dementerenden

Geldermalsen bouwt zorgwoningen voor dementerenden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GELDERMALSEN - Aan de Koningsweg in Geldermalsen worden 4 zorgwoningen gebouwd. Deze moeten vanaf eind 2016 het onderkomen worden van 32 zwaar dementerenden.

  Deze kleinschalige woonvorm komt in de plaats van het wijkgebouw aan de Koningsweg. Dit pand wordt nu voor een deel gebruikt door een fysiotherapeut en zorgorganisatie STMR. Een ander deel staat leeg en is aan de buitenkant dichtgetimmerd.

  Pas wanneer STMR is verhuisd naar het multifunctioneel centrum (mfc), kan de sloop beginnen. Naar verwachting opent het mfc in september 2015.

  Geen hoogbouw
  De plannen voor de nieuwbouw worden ontwikkeld door Kleurrijk Wonen. Dit gebeurt in samenspraak met STMR, die ook in de nieuwe situatie huurder is. "De 4 huizen moeten er, zowel van binnen als van buiten, zo veel mogelijk uitzien als reguliere woningen", stelt Martijn Hoenkamp, projectmanager vastgoed bij STMR. Hoewel het ontwerp nog op de tekentafel ligt, betekent dit in de praktijk in ieder geval geen hoogbouw.

  Bestemmingsplan
  Voordat de plannen definitief worden, is goedkeuring van de gemeenteraad nodig. Het bestemmingsplan moet in ieder geval gewijzigd worden. "Daarbij wordt bijvoorbeeld gelet op de hoogte van de bouw, de mogelijkheid tot parkeren en de ontsluiting van verkeer," laat een woordvoerder van de gemeente weten.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties