article
1.5551491
GELDERMALSEN - De 39-jarige makelaar Saskia van Kessel is woensdagavond ernstig gewond geraakt in Geldermalsen. Zij werd op haar hoofd geslagen door een ME'er na het azc-protest bij het gemeentehuis, zegt advocaat Esther Vroegh. Die bereidt een claim voor tegen de politie.
39-jarige vrouw ernstig gewond door klap ME'er na azc-protest
GELDERMALSEN - De 39-jarige makelaar Saskia van Kessel is woensdagavond ernstig gewond geraakt in Geldermalsen. Zij werd op haar hoofd geslagen door een ME'er na het azc-protest bij het gemeentehuis, zegt advocaat Esther Vroegh. Die bereidt een claim voor tegen de politie.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/geldermalsen/39-jarige-vrouw-ernstig-gewond-door-klap-me-er-na-azc-protest-1.5551491
2015-12-17T10:38:21+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5551572.1450347981!image/image-5551572.JPG
Geldermalsen,Geweldpleging,azc Geldermalsen
Geldermalsen
Home / Regio / Rivierenland / Geldermalsen / 39-jarige vrouw ernstig gewond door klap ME'er na azc-protest

39-jarige vrouw ernstig gewond door klap ME'er na azc-protest

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De ME in actie bij de rellen in Geldermalsen.
   Fotograaf
  GELDERMALSEN - De 39-jarige makelaar Saskia van Kessel is woensdagavond ernstig gewond geraakt in Geldermalsen. Zij werd op haar hoofd geslagen door een ME'er na het azc-protest bij het gemeentehuis, zegt advocaat Esther Vroegh. Die bereidt een claim voor tegen de politie.

  Van Kessel is woensdagavond naar het UMC Utrecht gebracht, waar donderdag is geconstateerd dat zij bloed tussen haar hersenvlies en schedel heeft gekregen door de klap, meldt de advocate. Volgens haar moet de Geldermalsense door die zogeheten subdurale bloeding zeker 2 tot 3 weken in het ziekenhuis blijven. "Het ziet er niet goed uit", zegt Vroegh.

  Vreedzaam tegenstander
  Van Kessel, oud-voorzitter van de ondernemersvereniging in Geldermalsen, was woensdagavond aanwezig bij het protest voor het gemeentehuis. "Ze is een vreedzaam tegenstander die zich niet heeft gemengd in de rellen. Ze heeft zelfs geen leuzen geschreeuwd, maar is onschuldig en heeft zich gewoon beschaafd gedragen", benadrukt Vroegh.

  Harde klap
  Toen Van Kessel onderweg was naar haar huis op het Marktplein, hemelsbreed zo'n 600 meter van het raadhuis, passeerde zij een café waar verschillende mensen stonden. Op dat moment arriveerde daar ook de ME, die bezoekers terug naar binnen drong. Van Kessel meldde de ME onderweg te zijn naar huis en toonde daarbij haar sleutels. "Maar er was geen enkele vorm van communicatie mogelijk met de agenten. Een ME'er haalde direct uit en gaf haar een harde klap op het hoofd."

  Ernstig gewond
  Van Kessel raakte daardoor ernstig gewond aan haar hoofd. Het is nog niet duidelijk of zij blijvend hersenletsel heeft opgelopen. Vroegh: "De exacte diagnose is nog even afwachten, maar op zijn minst moeten er excuses volgen van zowel de burgemeester als korpschef van de politie. Daarnaast doen we aangifte tegen de betrokken ME'er en wordt een klacht ingediend bij de korpsleiding."

  Triest
  Vroegh heeft geen goed woord over voor het optreden van de ME tegen Van Kessel. "Het is uitermate triest dat een beschaafde, keurige onderneemster op deze manier wordt neergeslagen."

  'We gaan het na'
  Districtschef Lute Nieuwerth van de politie zegt in een reactie niets te weten van dit geval. "Het is niet bij mij gemeld. We gaan het na. Ik ga er wel van uit dat er bij de acties slachtoffers zijn gevallen. Ik hoop van harte dat het gaat om relschoppers."

  Een politiewoordvoerder meldt desgevraagd het verhaal van de vrouw serieus te nemen. "En ik hoop van harte dat zij zich bij ons heeft gemeld met haar verhaal."