article
1.5664133
GELDERMALSEN - De familie van makelaar Saskia van Kessel uit Geldermalsen heeft dinsdag beelden vrijgegeven van het politie-optreden waarbij de vrouw ernstig gewond raakte. Ultiem uitsluitsel geven die beelden overigens niet.
Familie gewonde vrouw deelt filmpje politie-optreden Geldermalsen
GELDERMALSEN - De familie van makelaar Saskia van Kessel uit Geldermalsen heeft dinsdag beelden vrijgegeven van het politie-optreden waarbij de vrouw ernstig gewond raakte. Ultiem uitsluitsel geven die beelden overigens niet.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/geldermalsen/familie-gewonde-vrouw-deelt-filmpje-politie-optreden-geldermalsen-1.5664133
2016-01-26T17:11:31+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5664195.1453826785!image/image-5664195.jpg
Geldermalsen,Politie,Gewond,Protest,Makelaar,Onderzoek,Geweld,Azc,hermes
Geldermalsen
Home / Regio / Rivierenland / Geldermalsen / Familie gewonde vrouw deelt filmpje politie-optreden Geldermalsen

Familie gewonde vrouw deelt filmpje politie-optreden Geldermalsen

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Rechts op de foto is te zien hoe de Saskia van Kessel valt nadat ze een duw heeft gekregen.
  GELDERMALSEN - De familie van makelaar Saskia van Kessel uit Geldermalsen heeft dinsdag beelden vrijgegeven van het politie-optreden waarbij de vrouw ernstig gewond raakte. Ultiem uitsluitsel geven die beelden overigens niet.
  Gelijke monniken, gelijke kappen

  Te zien is hoe Van Kessel (39) op 16 december in de uren na de massale azc-rellen in Geldermalsen naar huis loopt. Samen met haar vriend wordt ze in de buurt van haar woning geconfronteerd met een Arrestatie Eenheid van de politie.

  Duw
  Om redenen die uit de beelden niet duidelijk worden, krijgt de partner van Van Kessel, gekleed in een wit T-shirt met de tekst 'Nee tegen azc', een paar klappen van de politie. Van Kessel haalt daarop verhaal bij een lid van de niet-geuniformeerde Arrestatie Eenheid en krijgt een ferme duw. Ze valt achterover op straat.

  Hoofdletsel
  Meteen daarna is te zien dat de politie nog een paar klappen met de wapenstok uitdeelt, maar niet te zien is of die zijn gericht tegen de op de grond liggende makelaar. Hoe dan ook loopt Van Kessel ernstig hoofdletsel op, waarvan ze nog steeds herstellende is. Of de val of de klappen dat letsel hebben veroorzaakt, is ook voor de familie nog een vraag.

  Onderzoek
  Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek naar het politie-optreden en het toegepaste geweld nog in volle gang is.

  Openheid
  De familie van Saskia van Kessel zegt dat tot het vrijgeven van de beelden is besloten omdat politie en justitie zouden weigeren om openheid te geven over het onderzoek.

  Als reactie op het publiceren van beelden van relschoppers op de politiesite, vond de familie het fair om ook beelden van politie-agenten vrij te geven. "Gelijke monniken, gelijke kappen", zegt zus Woudy van Kessel.

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties