article
1.6328553
GELDERMALSEN - Rivierenland kent een groeiend tekort aan passend technisch personeel, zo signaleert de provincie Gelderland.
Groeiend tekort technisch personeel in Rivierenland
GELDERMALSEN - Rivierenland kent een groeiend tekort aan passend technisch personeel, zo signaleert de provincie Gelderland.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/geldermalsen/groeiend-tekort-technisch-personeel-in-rivierenland-1.6328553
2016-09-01T19:12:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4017807.1437425321!image/image-4017807.JPG
Tiel,Economie,geschoold,personeel,techniek,hermes
Geldermalsen
Home / Regio / Rivierenland / Geldermalsen / Groeiend tekort technisch personeel in Rivierenland

Groeiend tekort technisch personeel in Rivierenland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GELDERMALSEN - Rivierenland kent een groeiend tekort aan passend technisch personeel, zo signaleert de provincie Gelderland.

  Gevolg: bedrijven huren duurbetaalde specialisten in, laten opdrachten lopen of verplaatsen hun onderneming naar een plek buiten de regio, waar ze wel voldoende gekwalificeerde medewerkers kunnen vinden.

  Innovatiesessie
  Reden voor de provincie om een innovatiesessie te houden op 6 september in Geldermalsen. Met een 'prijsvraag' voor een oplossing voor de schaarste aan goed geschoold technisch personeel. De indieners van de twee beste ideeën krijgen 10.000 euro om het uit te voeren. Voor de vijf beste plannen ligt 2.000 euro klaar. Senior adviseur Tanja Ruhof van het Leerwerkloket Rivierenland herkent het probleem.

  Techniek
  „Als wij matchingsbijeenkomsten houden voor werkgevers en werkzoekenden, zijn er leuke gesprekken, maar blijkt dat het vaak niet past. Dat heeft te maken met de digitalisering van techniek. Techniek verandert snel." Daar hebben werkgevers zelf ook een taak in, wat haar betreft. „Ze moeten beter kijken in hun personeelsbestand en hun medewerkers regelmatig bij te scholen. Als ik werkzoekenden zie die technisch heel goed zijn, maar die de nieuwste ontwikkelingen hebben gemist, dan denk ik: regel dat onderling, dan scheelt het ons als maatschappij later een hoop werk en geld."

  Bijscholing
  Jan Heeres van het Platform Techniek Rivierenland stelt, dat vooral oudere werkzoekenden er problemen mee hebben een baan in de techniek te vinden. „Jongeren kunnen met wat bijscholing gemakkelijker terecht bij een bedrijf." Hij hoopt, dat de inspiratiesessie tot nieuwe inzichten kan leiden. „Ik hoop, dat er een prachtige inzending uit Rivierenland komt met voorbeelden van een paar bedrijven en scholen die een goede oplossing hebben."

  Inspiratiesessie
  De inspiratiesessie is 6 september van 19.00 tot 21.00 uur bij mbo Helicon in Geldermalsen en is bedoeld voor werkgevers die moeite hebben geschikt personeel te vinden of onderwijsinstellingen die merken, dat hun opleidingen niet voldoende aansluiten op de arbeidsmarkt. Aanmelden kan via arbeidswijs@redbluejay.com  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties