article
1.6542718
ASPEREN/ACQUOY - Waterschap Rivierenland uit Tiel plaatst woensdag nieuwe sluisdeuren in de Noorder Lingesluis bij Asperen en Acquoy.
Lingesluis bij Asperen krijgt nieuwe deuren
ASPEREN/ACQUOY - Waterschap Rivierenland uit Tiel plaatst woensdag nieuwe sluisdeuren in de Noorder Lingesluis bij Asperen en Acquoy.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/geldermalsen/lingesluis-bij-asperen-krijgt-nieuwe-deuren-1.6542718
2016-10-18T09:13:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5760179.1476781894!image/image-5760179.JPG
Acquoy,Asperen,Scheepvaart,Waterschap Rivierenland,Linge,Nieuwe Hollandse Waterlinie,hermes
Geldermalsen
Home / Regio / Rivierenland / Geldermalsen / Lingesluis bij Asperen krijgt nieuwe deuren

Lingesluis bij Asperen krijgt nieuwe deuren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Werk aan de Noorder Lingesluis.
   Fotograaf
  ASPEREN/ACQUOY - Waterschap Rivierenland uit Tiel plaatst woensdag nieuwe sluisdeuren in de Noorder Lingesluis bij Asperen en Acquoy.

  De werkzaamheden beginnen al 's ochtends vroeg en duren wellicht tot in de avond. De Meerdijk is afgesloten voor al het verkeer.

  Herfstvakantie
  De datum van de werkzaamheden is zo gekozen dat scholieren er door de herfstvakantie geen hinder van ondervinden. Wel zal de scheepvaart vandaag gestremd zijn, al kunnen kleinere vaartuigen door de Zuider Lingesluis.

  Diefdijklinie
  De Zuider Lingesluis (1809) en de Noorder Lingesluis (1862) maken deel uit van de Diefdijklinie. Deze linie moet de lager gelegen westelijke gebieden beschermen tegen overstromingswater vanuit de Betuwe.

  Zeldzaam
  De waaiersluizen zijn erg zeldzaam, er zijn er nog maar zeven van op de wereld. De deuren van waaiersluizen zijn vooral speciaal: ze kunnen ook tegen de stroming in worden geopend of gesloten.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties