article
1.6334405
GELDERMALSEN - De vergoeding voor oud papier wordt niet meer aangepast aan de inflatie. Ook mogen verenigingen in de toekomst alleen nog binnen hun eigen gemeente oud papier ophalen. Met de huidige verenigingen wordt een contract gesloten van drie jaar.
Papierprijs in Rivierenland wordt bevroren
GELDERMALSEN - De vergoeding voor oud papier wordt niet meer aangepast aan de inflatie. Ook mogen verenigingen in de toekomst alleen nog binnen hun eigen gemeente oud papier ophalen. Met de huidige verenigingen wordt een contract gesloten van drie jaar.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/geldermalsen/papierprijs-in-rivierenland-wordt-bevroren-1.6334405
2016-09-04T06:41:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4832679.1427723840!image/image-4832679.jpg
Geldermalsen,Zaltbommel,Maasdriel,Neerijnen,Milieu en grondstoffen,oud papier,hermes
Geldermalsen
Home / Regio / Rivierenland / Geldermalsen / Papierprijs in Rivierenland wordt bevroren

Papierprijs in Rivierenland wordt bevroren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  GELDERMALSEN - De vergoeding voor oud papier wordt niet meer aangepast aan de inflatie. Ook mogen verenigingen in de toekomst alleen nog binnen hun eigen gemeente oud papier ophalen. Met de huidige verenigingen wordt een contract gesloten van drie jaar.

  Dat is het voorstel van afvalverwerker Avri. De gemeenten, die aandeelhouder zijn, moeten zich daar nog over uitspreken.

  Opbrengst
  Volgens Avri krijgen clubs in Rivierenland bijna twee keer zoveel per huishouden als de gemeenten die de organisatie heeft onderzocht. De clubs krijgen namelijk 8,14 euro per jaar tegen 4,74 euro bij andere gemeenten. Door niet meer te indexeren – de afgelopen vijf jaar kwam er jaarlijks 1,18 procent bij – krijgen de Rivierenlandse verenigingen na 46 jaar evenveel als clubs in andere gebieden. Daarnaast, beargumenteert de afvalverwerker, is de hogere vergoeding gebaseerd op het zware werk dat papier ophalen vroeger was. Kliko's verrijden is een stuk lichter dan met zware dozen sjouwen, en er zit tegenwoordig steeds meer (licht) karton, waardoor de container ook nog eens minder weegt.

  Inzamelgebieden
  Dat verenigingen alleen in hun eigen gemeente papier ophalen, is nieuw. Nu staan alle belangstellende verenigingen op een wachtlijst en waar een inzamelgebied vrijkomt, mag de eerstvolgende daar inzamelen. De vier clubs die al in een andere gemeente inzamelen kunnen dat blijven doen, maar stoppen ze, dan mag een vereniging uit het eigen dorp de klus overnemen.

  Financiën
  Voorzitter Bert de Rooij van Korfbalvereniging Tiel '72, die dit voorjaar in Tiel namens tien verenigingen nog insprak over de inzameling, kan zich vinden in de plannen. „Als we inderdaad meer krijgen dan andere verenigingen kan ik me voorstellen dat je de indexering niet doet. Ik vermoed dat andere verenigingen dat ook geen probleem vinden. We zijn blij dat we eindelijk een langer contract hebben, dan heb je duidelijkheid over de financiën van je club.”

  Bijeenkomst
  In de vergadering van het algemeen bestuur op 13 oktober komen de plannen aan de orde. De bijeenkomst is om 09.00 uur bij Avri aan de Meersteeg in Geldermalsen.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties