article
1.6224192
KESTEREN - De fruitkraam van fruitbedrijf Halm aan de Betuwestraatweg in Kesteren kan tot 6 september blijven staan. Dat heeft de voorzieningenrechter besloten.
Fruittuin in Kesteren kan seizoen afmaken
KESTEREN - De fruitkraam van fruitbedrijf Halm aan de Betuwestraatweg in Kesteren kan tot 6 september blijven staan. Dat heeft de voorzieningenrechter besloten.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/neder-betuwe/fruittuin-in-kesteren-kan-seizoen-afmaken-1.6224192
2016-07-27T13:44:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6208814.1469048005!image/image-6208814.JPG
Kesteren,Detailhandel,hermes
Neder-Betuwe
Home / Regio / Rivierenland / Neder-Betuwe / Fruittuin in Kesteren kan seizoen afmaken

Fruittuin in Kesteren kan seizoen afmaken

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Monique Kroes bij haar fruitkraam in Kesteren.
   Fotograaf
  KESTEREN - De fruitkraam van fruitbedrijf Halm aan de Betuwestraatweg in Kesteren kan tot 6 september blijven staan. Dat heeft de voorzieningenrechter besloten.

  Eind vorige week kreeg Halm namens de gemeente Neder-Betuwe een dwangbevel om binnen twee uur de kraam genaamd de Fruittuin op te doeken, op last van een dwangsom van 30.000 euro.

  Bezwaar
  Halm heeft hiertegen bezwaar gemaakt en heeft de voorzieningenrechter verzocht zich over het besluit van Neder-Betuwe uit te spreken. Die stelt dat het verbod op verkoop op het perceel terecht is, maar de termijn van twee uur niet.

  Neder-Betuwe hanteert voor dit soort zaken standaard een termijn van zes weken, en er is volgens de rechter geen reden om daar nu van af te wijken.

  Geen verkoop
  Op het perceel mag geen fruit verkocht worden omdat de bestemming verkeer dit niet toestaat en de gemeente niet van plan is de bestemming te wijzigen. Halm beroept zich op het overgangsrecht: voorheen zouden er ook agrarische producten verkocht worden.

  Ook stelt het bedrijf dat er sprake is van ongelijke behandeling ten opzichte van andere fruitverkopers. De rechter vindt beide punten op dit moment onvoldoende aangetoond. Dit zou verder onderzoek vergen. Een woordvoerder van het fruitbedrijf geeft aan te hopen dat er alsnog een minnelijke oplossing met de gemeente komt.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties