article
1.6585292
ECHTELD/ OCHTEN - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om voetbalverenigingen Echteld en Uchta te laten fuseren. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Neder-Betuwe besloten.
Onderzoek naar fusie Uchta en Echteld
ECHTELD/ OCHTEN - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om voetbalverenigingen Echteld en Uchta te laten fuseren. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Neder-Betuwe besloten.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/neder-betuwe/onderzoek-naar-fusie-uchta-en-echteld-1.6585292
2016-10-31T05:54:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6592217.1477863885!image/image-6592217.jpg
Echteld,Voetbal Rivierenland,fusie,uchta,echteld,voetbalclub,hermes
Neder-Betuwe
Home / Regio / Rivierenland / Neder-Betuwe / Onderzoek naar fusie Uchta en Echteld

Onderzoek naar fusie Uchta en Echteld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Er komt een onderzoek naar de fusie van vv Uchta en Echteld.
   Fotograaf
  ECHTELD/ OCHTEN - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om voetbalverenigingen Echteld en Uchta te laten fuseren. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Neder-Betuwe besloten.

  Een commissie 'van wijze mensen', zo staat in de betreffende motie, gaat hiervoor met beide clubs in gesprek.

  Aanleiding onderzoek
  Er zijn twee aanleidingen voor het onderzoek: aan de ene kant de door de raad gewenste bezuinigingen op de sport, aan de andere kant woningbouw. De opstellers van de motie, SGP en CDA, stellen dat nu het woningbouwplan bij Broedershof ernstige vertraging heeft opgelopen, het goed is om een alternatief te hebben.

  Grond Echteld
  De grond van Echteld in het zuiden van het dorp zou daarvoor een mogelijkheid zijn volgens de coalitiepartners. Zo zou, stellen ze, de Prins Willem Alexanderschool aan nieuwe aanwas van de jeugd kunnen komen. Voorzitter Martin van Manen van vv Echteld voelt er vooralsnog niet veel voor. „Je kunt natuurlijk altijd het gesprek aangaan, maar als ze willen dat wij opgedoekt worden en bij Uchta intrekken, dan lijkt me dat niet zo'n goed idee."

  'Welkom'
  „De mensen van Echteld zijn welkom bij vv Uchta, zegt voorzitter Marc van Doorn. „Een fusie is niet echt aan de orde. Zij hebben drie elftallen, wij zo'n zestien. Maar ze kunnen hier komen, de faciliteiten zijn er." Hoewel hij denkt dat een fusieonderzoek 'in de basis geen politiek deel is', vindt hij het prima om te praten. „En dan blijkt het wel: misschien is een fusie haalbaar, misschien niet."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties