article
1.6360869
OCHTEN - Wel schadevergoeding voor de een, niets voor de ander. Dat is het oordeel van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) bij aanvragen rond de ALDI in Ochten.
Wel en geen schadevergoeding voor bewoners om ALDI Ochten
OCHTEN - Wel schadevergoeding voor de een, niets voor de ander. Dat is het oordeel van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) bij aanvragen rond de ALDI in Ochten.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/neder-betuwe/wel-en-geen-schadevergoeding-voor-bewoners-om-aldi-ochten-1.6360869
2016-09-08T17:02:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4317142.1397568762!image/image-4317142.jpg
Ochten,Bouw en wonen,supermarkt,ALDI,hermes
Neder-Betuwe
Home / Regio / Rivierenland / Neder-Betuwe / Wel en geen schadevergoeding voor bewoners om ALDI Ochten

Wel en geen schadevergoeding voor bewoners om ALDI Ochten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OCHTEN - Wel schadevergoeding voor de een, niets voor de ander. Dat is het oordeel van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) bij aanvragen rond de ALDI in Ochten.

  Zowel de bewoner van de woning naast de supermarkt als die er pal tegenover een schadevergoeding aangevraagd. Maar waar de eerste op een schadevergoeding van 7.000 euro kan rekenen, krijgt de bewoner van het huis tegenover de super helemaal niets.

  Waardevermindering
  De woningeigenaren stelden dat de bouw van de Aldi op de plek van het voormalige gemeentehuis aan de Molendam ervoor zorgt dat hun woning minder waard is. De SAOZ gaat daar deels in mee. Beide woningen lijden inderdaad aan waardevermindering, stelt
  het adviesbureau. In het geval van de woning ertegenover gaat het om 7.000 euro, bij de woning ernaast om 16.000 euro.

  Normaal maatschappelijk risico
  Daar gaat een bedrag vanaf: het 'normaal maatschapplijk risico', zoals dat wordt genoemd. Als woningeigenaar kun je nu eenmaal te maken krijgen met een zekere daling van de waarde van je huis. Dat zijn enkele procenten van de totale waarde van de woning. Daardoor komt de vergoeding voor de woning tegenover de super op 0 euro, en die van het huis ernaast op iets meer dan 7.000 euro.

  Het college van burgemeester en wethouders neemt het advies over, ontwikkelaar Castella draait op voor de compensatie.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties