article
1.6512495
VARIK - In grote delen van Varik mag er binnenkort meer in bestaande woningen: daghoreca, zorg, winkel, kantoor, bedrijfjes of wat dan ook.
In Varik mag je meer doen met je huis
VARIK - In grote delen van Varik mag er binnenkort meer in bestaande woningen: daghoreca, zorg, winkel, kantoor, bedrijfjes of wat dan ook.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/neerijnen/in-varik-mag-je-meer-doen-met-je-huis-1.6512495
2016-10-10T11:26:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4209502.1444764032!image/image-4209502.JPG
Varik,Bestemmingsplan,Kantoor,Herbestemmen,Woning,hermes
Neerijnen
Home / Regio / Rivierenland / Neerijnen / In Varik mag je meer doen met je huis

In Varik mag je meer doen met je huis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VARIK - In grote delen van Varik mag er binnenkort meer in bestaande woningen: daghoreca, zorg, winkel, kantoor, bedrijfjes of wat dan ook. 

  Dat wordt mogelijk gemaakt in het nieuwe bestemmingsplan Varik waarover de gemeenteraad zich binnenkort gaat buigen. Het vorige bestemmingsplan was meer dan 10 jaar oud en was nogal star van opzet. Wie iets anders wilde met zijn woning of bedrijf moest daarvoor een ingewikkelde procedure doorlopen. Die barrière is in het nieuwe bestemmingsplan geslecht. Althans voor een groot deel van het dorp.

  Gemengde bestemming
  Het gaat om gebieden langs Weiweg, Walgtsestraat, Keizerstraat, Groteweg en enkele percelen nabij de Waalbandijk-Kerkstraat. Die percelen krijgen een gemengde bestemming, waar dus meer mogelijk wordt. Er zijn onder meer plannen om een dorpswinkeltje te beginnen in een deel van het Veerhuis aan de Waalbandijk. De gemeente Neerijnen hoopt door dit soepeler beleid de leefbaarheid in het dorp te vergroten.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties