article
1.6132911
VARIK - Marie-Jan Ousen uit Varik heeft het 'Kersenboekje' geschreven. In het boek beschrijft ze alle mogelijke wetenswaardigheden over het product.
Publiciste uit Varik schrijft boekje over kersen
VARIK - Marie-Jan Ousen uit Varik heeft het 'Kersenboekje' geschreven. In het boek beschrijft ze alle mogelijke wetenswaardigheden over het product.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/neerijnen/publiciste-uit-varik-schrijft-boekje-over-kersen-1.6132911
2016-06-23T20:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4373407.1400849892!image/image-4373407.JPG
Varik,Tuinbouw,Marie-Jan Ousen,Kersen,Kersenboekje,hermes
Neerijnen
Home / Regio / Rivierenland / Neerijnen / Publiciste uit Varik schrijft boekje over kersen

Publiciste uit Varik schrijft boekje over kersen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Echte Betuwse kersen uit Heesselt.
   Fotograaf
  VARIK - Marie-Jan Ousen uit Varik heeft het 'Kersenboekje' geschreven. In het boek beschrijft ze alle mogelijke wetenswaardigheden over het product.

  De kers leek een kwart eeuw geleden langzaam te verdwijnen uit de Betuwe. Maar het tij is gekeerd, mede dankzij nieuwe sterke rassen, betere teeltmethodes en gedreven telers

  Kersenkoningin
  Het areaal kersenboomgaarden groeit. Nederlanders eten jaarlijks gemiddeld een pond kersen per persoon. Eind juli heeft de gemeente Tiel, in navolging van Driel en Gendt, weer een eigen Kersenkoningin bij het Kersenfeest bij d'n Kerckewaerdt in Wadenoijen. 

  Nieuwe boek
  Publiciste Marie-Jan Ousen werd geboren in Lienden en groeide op in Zoelen. Inmiddels woont ze al dertig jaar in Varik. „Dus je mag zeggen dat ik iets heb met de Betuwe. En dus met kersen. Als ik vrienden bezoek buiten de Betuwe neem ik in juni en juli altijd kersen mee. De kers is de koningin van de Betuwe."

  Voor een uitgebreider verhaal lees De Gelderlander van vrijdag 24 juni, editie Rivierenland, of de online editie.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties