article
1.6420204
TIEL - De corsowagen van Buurmalsen-Tricht van ontwerpers Marijke van Beurden en Alfred Hoogerdijk is uitverkoren om als beeld een plek in de binnenstad van Tiel te krijgen.
Achterhoekse wagen Cicaden wordt corsobeeld in Tiel
TIEL - De corsowagen van Buurmalsen-Tricht van ontwerpers Marijke van Beurden en Alfred Hoogerdijk is uitverkoren om als beeld een plek in de binnenstad van Tiel te krijgen.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/achterhoekse-wagen-cicaden-wordt-corsobeeld-in-tiel-1.6420204
2016-09-21T07:20:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6426936.1474529214!image/image-6426936.jpg
Tiel,Buurmalsen,Tricht,Fruitcorso,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / Achterhoekse wagen Cicaden wordt corsobeeld in Tiel

Achterhoekse wagen Cicaden wordt corsobeeld in Tiel

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Op de foto de binnenstadmanager Gert Jan van Ingen met de kopers van de Aaltense corsowagen.
   Fotograaf
  • Maquette Cicaden
   Titel
   Maquette Cicaden
   Beschrijving
   De maquette van de corsowagen van Buurmalsen/Tricht.
   Fotograaf
  TIEL - De corsowagen van Buurmalsen-Tricht van ontwerpers Marijke van Beurden en Alfred Hoogerdijk is uitverkoren om als beeld een plek in de binnenstad van Tiel te krijgen.

  Over de plek die de bouwwerken van de insectenwagen Cicaden krijgen moet binnenstadsmanager Gert-Jan van Ingen nog in overleg met de gemeente.

  Winkeliersvereniging
  Het plan om beelden van het corso in de stad te plaatsen is in 2015 gelanceerd door winkeliersvereniging Hart van Tiel als onderdeel van een plan om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Vorig jaar is 'de kop' van Tiel gekozen. De stalen opbouw van de kop is aangepast en zou als poort bij het gebouw van de ABN-AMRO aan de Veemarkt komen.

  De gemeente is echter van plan dit gebied, ook wel de Burense Poort genaamd, in het verlengde van een grote verbouwing van de Albert Heijn opnieuw in te richten. Daarvoor is ook het bankgebouw aangekocht om plaats te maken voor parkeerruimte en een wandelroute. Het zou op dit moment daarom geen zin hebben om  de kop daar te plaatsen.

  'Meerdere plaatsen'
  Van Ingen zou graag zien dat er in meerdere plaatsen die deelnemen aan het corso beelden worden geplaatst. Er zou dan bijvoorbeeld voor recreanten een corso- fietstocht georganiseerd kunnen worden langs de beelden.

  Aalten
  De wagen komt oorspronkelijk uit Aalten en is vorig jaar gebouwd als Corsowagen Jump door corsogroep 2002.  Bouwgroep Buurmalsen-Tricht nam die wagen over en hernoemde 'm naar Cicaden. De grope on er een 11de prijs mee in het Fruitcorso 2016.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties