article
1.6184578
TIEL - Het vertrek van twee van de vijf fractieleden van D66 heeft geen gevolgen voor de coalitie. Dat stellen de kopstukken van de partij in een uitgebreid interview met De Gelderlander.
D66: 'Tielse coalitiekaravaan trekt gewoon verder'
TIEL - Het vertrek van twee van de vijf fractieleden van D66 heeft geen gevolgen voor de coalitie. Dat stellen de kopstukken van de partij in een uitgebreid interview met De Gelderlander.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/d66-tielse-coalitiekaravaan-trekt-gewoon-verder-1.6184578
2016-07-12T06:40:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3851262.1370378650!image/image-3851262.jpg
Tiel,Politiek en bestuur,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / D66: 'Tielse coalitiekaravaan trekt gewoon verder'

D66: 'Tielse coalitiekaravaan trekt gewoon verder'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  TIEL - Het vertrek van twee van de vijf fractieleden van D66 heeft geen gevolgen voor de coalitie. Dat stellen de kopstukken van de partij in een uitgebreid interview met De Gelderlander.

  Laurens Verspuij, Ton Zuidema, Wouter van Lidth de Jeude en Joke Sewalt herkennen zich helemaal niet in kritiek van Robert van Galen en Liesbeth Rooders die een eigen partij oprichten. Het duo vindt dat de partij te gesloten is en te veel aan afspraken met de coalitiegenoten doet, in plaats van te kijken naar de actuele noden van de inwoners.

  Meer verantwoordelijkheid
  „Als de kritiek is dat we aan het besturen zijn, dat klopt", zegt voorman van de D66 Laurens Verspuij. „Bij groter worden hoort meer verantwoordelijkheid. Die hebben we gepakt, en dat heeft de kiezer beloond. Die lijn zetten we dus door. Er is geen reden om het anders te gaan doen. Er is nog steeds een sterke coalitie. Kop omhoog, schouders eronder; de karavaan trekt verder."

  Dubbel gevoel
  Voorzitter Wouter van Lidth de Jeude heeft een dubbel gevoel over de gebeurtenissen van de afgelopen week. „Ik voel het toch als een nederlaag dat we de boel niet bij elkaar hebben weten te houden. We hebben ons daar enorm voor ingezet. Anderzijds is het een opluchting omdat duidelijk werd dat het probleem onoplosbaar was. Ik heb wel de pest in dat ze twee zetels bezetten die voor D66 zijn. Staatsrechtelijk is er niets aan te doen, maar ik vind het een vorm van kiezersbedrog."

  Lees een uitgebreid interview in De Gelderlander, editie Rivierenland, van dinsdag 12 juli of in onze online krant  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties