article
1.5482028
TIEL - In het gemeentehuis is vrijdag een inzamelingsactie voor de vluchtelingen die verblijven in sporthal Westroijen. De actie wordt gehouden door de mensen van de facebookgroep Geen grenzen maar mensen.
'Enorme organisatie' voor opvang vluchtelingen in Tiel
TIEL - In het gemeentehuis is vrijdag een inzamelingsactie voor de vluchtelingen die verblijven in sporthal Westroijen. De actie wordt gehouden door de mensen van de facebookgroep Geen grenzen maar mensen.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/enorme-organisatie-voor-opvang-vluchtelingen-in-tiel-1.5482028
2015-11-27T06:01:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5458172.1447931654!image/image-5458172.JPG
Tiel,Vluchteling,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / 'Enorme organisatie' voor opvang vluchtelingen in Tiel

'Enorme organisatie' voor opvang vluchtelingen in Tiel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Sporthal Westroijen in Tiel.
   Fotograaf
  TIEL - In het gemeentehuis is vrijdag een inzamelingsactie voor de vluchtelingen die verblijven in sporthal Westroijen. De actie wordt gehouden door de mensen van de facebookgroep Geen grenzen maar mensen.

  Afgelopen woensdagmiddag en -avond zijn er 2 groepen vluchtelingen aangekomen in de Westroijenhal in Tiel. Om 15.30 uur arriveerde de eerste groep vanuit een andere crisisopvang in een sporthal in Gemert. De tweede groep arriveerde om 18.00 uur en kwam rechtstreeks uit het aanmeldcentrum in Ter Apel.

  Oproep voor spullen
  Omdat de tweede groep vrijwel met niks is aangekomen, doet Geen grenzen maar mensen een oproep voor spullen zoals schoenen, koffers en rugtassen die vrijdag tussen 15.00 en 18.00 uur ingeleverd kunnen worden in het gemeentehuis aan de Ambtmanstraat 13-15 in Tiel. De vluchtelingen blijven in ieder geval tot en met zaterdag, mogelijk wordt dit verblijf met maximaal 72 uur verlengd. Dit wordt aankomend weekend besloten.

  Veel vrijwilligers
  Voor de werkzaamheden rond de opvang hebben zich veel vrijwilligers aangemeld. Burgemeester Hans Beenakker spreekt van een enorme organisatie die goed loopt. De Burgemeester pleit er wel voor om meer kleinschalige locaties voor langere opvang toe te staan. In tegenstelling tot de grote locaties voor deze noodopvang, zou dit mogelijk wel in Tiel kunnen.

  Beenakker: "De inzet van middelen is nu niet erg efficiënt. Sommige mensen zijn al op tien verschillende opvanglocaties geweest. Als het beleid verandert, gaan we opnieuw het gesprek aan of wij daar een geschikte locatie voor hebben."

   

  SPOED:Lieve allemaal,Aangezien de tweede groep met werkelijk niets aangekomen is vragen we jullie ondersteuning voor...

  Posted by Geen grenzen maar mensen on Thursday, November 26, 2015


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties