article
1.6292128
TIEL - De hoogzwangere Ellen van den Hater-Henzen moest bijna in Bali bevallen, omdat haar fit2fly-verklaring voor de lokale autoriteiten onvoldoende was. Dinsdag landde ze echter alsnog met haar man Gert-Jan op Schiphol.
Hoogzwangere Tielse eindelijk thuis na problemen met vliegverklaring
TIEL - De hoogzwangere Ellen van den Hater-Henzen moest bijna in Bali bevallen, omdat haar fit2fly-verklaring voor de lokale autoriteiten onvoldoende was. Dinsdag landde ze echter alsnog met haar man Gert-Jan op Schiphol.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/hoogzwangere-tielse-eindelijk-thuis-na-problemen-met-vliegverklaring-1.6292128
2016-08-25T18:42:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6272513.1472046216!image/image-6272513.jpg
Tiel,Zwangerschap,Hoogzwanger,Bali,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / Hoogzwangere Tielse eindelijk thuis na problemen met vliegverklaring

Hoogzwangere Tielse eindelijk thuis na problemen met vliegverklaring

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ellen: ,,Ik ga desnoods met mijn benen in mijn nek naar huis, als ik maar thuis kom. Hier blijven is geen optie."
   Fotograaf
  TIEL - De hoogzwangere Ellen van den Hater-Henzen moest bijna in Bali bevallen, omdat haar fit2fly-verklaring voor de lokale autoriteiten onvoldoende was. Dinsdag landde ze echter alsnog met haar man Gert-Jan op Schiphol. 

  Begin deze maand waren ze naar Bali gevlogen om bij de bruiloft van haar broer Rob te kunnen zijn. In hun bagage een door D-Reizen en Qatar Airlines aanbevolen fit2fly-verklaring om aan te tonen dat de ruim 33 weken zwangere Tielse zonder risico kon vliegen. „Maar toen we terug wilden naar huis, bleek dat ineens niet voldoende. Ik moest ook een doktersverklaring hebben."

  'Zelf gaan bellen'
  Gisteren verstreek de deadline voor die 'vrijbrief'. Als Van den Hater-Henzen de vereiste papieren tegen die tijd niet had kunnen overleggen had ze op Bali moeten blijven om daar te bevallen. De reisorganistatie en de vliegmaatschappij konden haar niet helpen. „Allebei nul", zegt ze. De aanstaande moeder is gelukkig een echte regelneef. „Kwam goed van pas. Ik ben zelf gaan bellen. Naar het ministerie. De ambassade. Iedereen die iets voor me kon betekenen."

  Toen ze eindelijk een doktersverklaring geregeld had, deden Interpolis en de KLM de rest. „Dit valt niet onder de reisverzekering, maar Interpolis heeft de tickets vergoed en de KLM boekte ze gratis om naar maandag. Mijn hart zat in mijn keel toen we bij de incheckbalie stonden. Zo bang was ik dat het toch nog fout zou gaan."

  950 euro aan belkosten
  Direct na de landing op Schiphol plaatste ze een selfie van van haar met Gert-Jan op Facebook. „Zodat iedereen kan zien dat we weer veilig thuis zijn." Gisteren zette ze alle onkosten voor D-reizen op een rijtje. „950 euro verbeld. Zeker 500 euro aan taxi's uitgegeven. D-reizen regelde voor de laatste dagen wel een hotel dichtbij het vliegveld, maar dat was alleen met ontbijt."

  Stress
  De stress heeft er ingehakt. „Daarom willen we er een streep onder zetten. Eind september ben ik uitgerekend. We moeten de laatste dingen voor de kinderkamer nog kopen. In de planning had die al helemaal klaar moeten zijn. Ik zal blij zijn als het zo ver is."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties