article
1.6500428
METEREN - De zussen Ida (72) en Henny de Gram (67) zijn vandaag de oudste oud-leerlingen op de reünie van de Meester Aafjes-school in Meteren. De school bestaat 175 jaar.
Ida en Henny halen herinneringen op bij Meterense basisschool
METEREN - De zussen Ida (72) en Henny de Gram (67) zijn vandaag de oudste oud-leerlingen op de reünie van de Meester Aafjes-school in Meteren. De school bestaat 175 jaar.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/ida-en-henny-halen-herinneringen-op-bij-meterense-basisschool-1.6500428
2016-10-07T07:02:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6500593.1475783089!image/image-6500593.JPG
Meteren,Basisonderwijs,reünie,Meester Aafjes,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / Ida en Henny halen herinneringen op bij Meterense basisschool

Ida en Henny halen herinneringen op bij Meterense basisschool

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De zussen Henny (l) en Ida.
   Fotograaf
  METEREN - De zussen Ida (72) en Henny de Gram (67)  zijn vandaag de oudste oud-leerlingen op de reünie van de Meester Aafjes-school in Meteren. De school bestaat 175 jaar.

  Eigenlijk is het een wonder dat hun school nog bestaat. In de jaren 50 moest Meester Aafjes het doen met zo'n veertig leerlingen. „Verdeeld over twee groepen", zegt Ida van Est (72). „1, 2 en 3 bij elkaar en 4, 5 en 6." Klassen waren piepklein. „We waren met z'n zessen", weet Henny de Gram (67). Destijds heette ze nog Vink, net als haar zus Ida. "Wij waren een 'rood' gezin. Iedereen was PvdA. Het was logisch dat wij naar Meester Aafjes gingen, een openbare school en niet naar De Schakel, een christelijke school."

  Naast elkaar
  Nog steeds staan beide scholen in Meteren naast elkaar. "Vroeger in één gebouw aan de Dorpsstraat en later de Lindelaan. Ieder een eigen ingang. Meldde je een kind aan bij de christelijke school, kreeg je een babypakje cadeau.", zegt Ida. Meester Aafjes zorgde ook voor 'zijn' mensen.

  Klassenfoto's
  Kennelijk vond de fotograaf het destijds niet de moeite om te reizen naar de Meester Aafjes School. „We hebben helemaal geen klassenfoto's uit die tijd", zegt Henny. Ook Sinterklaas reed op een drafje voorbij. „Die is in die zes jaar nooit geweest."

  Een uitgebreid verhaal met de zussen in de Gelderlander van vrijdag 7 september, editie Rivierenland, of in de e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties