article
1.6591086
TIEL - In de serie Kopstukken elke week een portret van een markante Tielenaar. Deze week schrijver en columnist Khalid Boudou.
Khalid Boudou schrijft om met de wereld om te kunnen gaan
TIEL - In de serie Kopstukken elke week een portret van een markante Tielenaar. Deze week schrijver en columnist Khalid Boudou.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/khalid-boudou-schrijft-om-met-de-wereld-om-te-kunnen-gaan-1.6591086
2016-10-31T06:22:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6591087.1477845327!image/image-6591087.JPG
Tiel,Boek,Fotografie,Kahlid Boudou,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / Khalid Boudou schrijft om met de wereld om te kunnen gaan

Khalid Boudou schrijft om met de wereld om te kunnen gaan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Schrijver Khalid Boudou.
   Fotograaf
  TIEL - In de serie Kopstukken elke week een portret van een markante Tielenaar. Deze week schrijver en columnist Khalid Boudou.

  Met Het Schnitzelparadijs stond hij ineens landelijk op de kaart. De schrijver die opgroeide in Tiel werkt nu aan twee nieuwe boeken.

  Gescout
  „Ik ontmoette als student buiten school interessante mensen, discussieerde veel over politiek en de maatschappij. Dat deed ik in Tiel al bij inloophuis De Poort en nu ook in Utrecht en Amsterdam. Er waren veel literaire wedstrijden en daar ging ik het podium op. Ik was begin 20 toen ik werd gescout door een uitgeverij.”

  Inspiratie
  Boudou laat zich inspireren door Berber poëzie en probeert de liederlijke schrijfstijl te vatten in Nederlandse gedichten en verhalen. „Dat heb ik zeker meegenomen in Het Schnitzelparadijs. Het succes verraste me. Het kwam denk ik mede door die schrijfstijl, maar volgens de journalisten ook door de inhoud. Het boek bracht een humoristisch geluid op maatschappelijke ontwikkelingen in de multiculturele samenleving.”

  Twee romans
  Momenteel werkt Boudou aan twee romans, een voor jongeren en een voor volwassenen. „Het boek voor de jongeren kan ik snel schrijven. Dat is een soort film op papier met korte scenes. De jeugd heeft minder behoefte aan bespiegeling en psychologie. Dat komt wel aan bod in mijn volwassenenroman. Daar kun je meer in wroeten, zelf graven en onderzoeken. Ik kan ook naar de psycholoog, maar door verhalen te maken en te onderzoeken maak ik het leven helder voor mezelf. Het is meer mijn manier om met de wereld om te gaan.”

  De foto's in de serie Kopstukken zijn gemaakt door Raphaël Drent. De fotograaf uit Tiel exposeert tientallen van deze foto's vanaf zaterdag 5 november tijdens Arty Tiel.

  Het volledige interview met Khalid Boudou is te lezen in De Gelderlander, editie Rivierenland, van maandag 31 oktober, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl