article
1.6368800
TIEL - Tiel kan de kademuur aan de Waalkade beter laten afbrokkelen, om er een nieuw natuurlijk stadsstrand te laten ontstaan. Zo ontstaat er een plek voor beleving met ruimte voor de rivier.
'Laat kademuur afbrokkelen voor stadsstrand'
TIEL - Tiel kan de kademuur aan de Waalkade beter laten afbrokkelen, om er een nieuw natuurlijk stadsstrand te laten ontstaan. Zo ontstaat er een plek voor beleving met ruimte voor de rivier.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/laat-kademuur-afbrokkelen-voor-stadsstrand-1.6368800
2016-09-10T09:58:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2204642.1427953384!image/image-2204642.JPG
Tiel,Rivier,Waal,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / 'Laat kademuur afbrokkelen voor stadsstrand'

'Laat kademuur afbrokkelen voor stadsstrand'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Tielse Waalhaven.
   Fotograaf
  TIEL - Tiel kan de kademuur aan de Waalkade beter laten afbrokkelen, om er een nieuw natuurlijk stadsstrand te laten ontstaan. Zo ontstaat er een plek voor beleving met ruimte voor de rivier.

  Dat betoogt voorzitter Roemer Daalderop van Tiel Maritiem zaterdag in een opiniestuk in De Gelderlander.

  Verwaarloosd
  Volgens hem is de kademuur in de loop van de jaren verwaarloosd en spoelt de Waal de muur van binnenuit weg. „Eigenlijk is het project 'Ruimte voor de Rivier' toen in gang gezet. De gemeente heeft dertig jaar, bij gebrek aan visie en daadkracht, talloze plannen om iets te doen met de Waalkade laten versloffen.”

  Het havengebied en de kade zijn behoorlijk verpauperd en gedegradeerd tot parkeerplaats. De laatste twee jaar is de muur afgezet met hekken omdat instortingsgevaar dreigt.

  Zonde!
  Nu heeft de raad besloten het herstel van de kademuur snel uit te voeren en hier zit die zichzelf in de weg, aldus Daalderop. „Een muur toch herstellen terwijl die niet meer gebruikt wordt omdat de nieuwe bestemming om een totaal andere uitvoering vraagt? Zonde! Tiel mist hier volledig de kans om de Waalkade én kademuur in een keer aan te pakken.”

  Bootjes kijken
  „Ik ben maar wat blij dat de kademuur afbrokkelt, het kan me niet hard genoeg gaan. Als we de Waal zijn natuurlijke gang laten gaan, spoelt de muur weg en ontstaat vanzelf een nieuw stadsstrand aan de Waal. Kan ik eindelijk ook in Tiel aan het strand bootjes kijken. De Henry Dunant kan aanleggen aan meedeinende pontons die, net voorbij de kribben, zo'n tien meter van de waterkant liggen.”

  „Zo ontstaat voor minder geld – het herstellen van de onnodige kademuur is prijzig – een heerlijk plekje in de haven aan de Waal, waar beleving met ruimte voor de rivier voorop staat.”

  Wat vindt u?

  Laat de Waalkade in Tiel maar afbrokkelen voor een stadsstrand!

  Toon resultaten


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties