article
1.6504903
TIEL - Er wordt gewoon gespeeld op de kunstgrasvelden in Rivierenland dit weekeinde. Er is geen grote onrust ontstaan bij de voetbalclubs over het mogelijke gevaar voor de gezondheid.
'Op kunstgras spelen we gewoon'
TIEL - Er wordt gewoon gespeeld op de kunstgrasvelden in Rivierenland dit weekeinde. Er is geen grote onrust ontstaan bij de voetbalclubs over het mogelijke gevaar voor de gezondheid.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/op-kunstgras-spelen-we-gewoon-1.6504903
2016-10-08T05:16:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5138377.1475831997!image/image-5138377.jpg
Culemborg,Geldermalsen,Gif,granulaat,korrels,Kunstgras,rubber,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / 'Op kunstgras spelen we gewoon'

'Op kunstgras spelen we gewoon'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Rubberkorrels spatten op van een kunstgrasveld.
   Fotograaf
  TIEL - Er wordt gewoon gespeeld op de kunstgrasvelden in Rivierenland dit weekeinde. Er is geen grote onrust ontstaan bij de voetbalclubs over het mogelijke gevaar voor de gezondheid.

  Zoveel wordt duidelijk uit een rondgang langs de verenigingen in de regio.

  Autobanden
  Woensdag meldde onderzoeksprogramma Zembla dat de velden zijn ingelegd met rubberen korrels van vermalen autobanden, die veel schadelijke stoffen zouden bevatten.

  Internet
  In Rivierenland heeft ongeveer een derde van de verenigingen één of meerdere kunstgrasvelden. Een aantal verenigingen benoemt de kwestie zelf op internet, met daarbij de melding van de KNVB dat de velden gewoon bespeeld kunnen worden zolang niet gebleken is dat er risico's zijn.

  Vriendenschaar in Culemborg meldt erbij dat de vereniging de berichtgeving 'serieus neemt' en 'zo snel mogelijk in contact treedt met de gemeente'.

  Olifant
  BZS in Beusichem is niet zo ongelukkig met de berichtgeving, zegt voorzitter Bert Breukelman. „Ons veld moet vervangen worden, maar de gemeente heeft een olifant op de knip zitten. Nu zal de politiek wel moeten reageren."

  Gezondheid voorop
  Voetbalclub RKTVC uit Tiel heeft velden in gebruik die zijn gemaakt van het type kunstgras dat gevaarlijk kan zijn. Voorzitter Erik van Verseveld: „De gezondheid en veiligheid van onze leden staat voorop. Iets wat tien jaar geleden als veilig werd gezien, hoeft dat nu niet meer te zijn. Daarom ben ik blij met de uitzending."

  Hij pleit voor een onafhankelijk onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties