article
1.6076765
TIEL - Rivierenland is in beeld als nieuwe vliegveldlocatie voor kleinere vliegtuigen. Ze zouden daar terechtkunnen als het luchtruim bij de Randstad dichtslibt met grote luchtvaart.
Rivierenland krijgt misschien een vliegveld
TIEL - Rivierenland is in beeld als nieuwe vliegveldlocatie voor kleinere vliegtuigen. Ze zouden daar terechtkunnen als het luchtruim bij de Randstad dichtslibt met grote luchtvaart.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/rivierenland-krijgt-misschien-een-vliegveld-1.6076765
2016-06-04T05:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5913974.1460446794!image/image-5913974.jpg
Tiel,Luchtvaart,Verkeer en vervoer,vliegveld,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / Rivierenland krijgt misschien een vliegveld

Rivierenland krijgt misschien een vliegveld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  TIEL - Rivierenland is in beeld als nieuwe vliegveldlocatie voor kleinere vliegtuigen. Ze zouden daar terechtkunnen als het luchtruim bij de Randstad dichtslibt met grote luchtvaart.

  De Tielerwaard en de Bommelwaard bieden beide kansen, meldt een onderzoek van de gezamenlijke brancheorganisaties van de kleine luchtvaart (General Aviation).

  Gelderland
  Ook de regio Zwolle en de Wieringermeer in Noord-Holland bieden nog ruimte. Sharon Dijksma (PvdA), staatssecretaris van infrastructuur, bestudeert het rapport. Als organisaties voor General Aviation (GA) brood zien in een vliegveld in het rivierengebied, moeten die dat zelf regelen met de provincie, vindt Dijksma. De provincie Gelderland onderneemt geen actie, meldt Gedeputeerde Staten. Dijksma werkt nog aan een reorganisatie van het Nederlandse luchtruim. Er komen nieuwe veilige vliegroutes voor alle soorten luchtvaart. Gelderland houdt de vinger aan de pols.

  Teuge
  In de Randstad is steeds minder plek voor kleine luchtvaart, zeker nu Lelystad Airport wordt verbouwd tot een tweede Schiphol. Rivierenland is een van de regio's waar nog ruimte lijkt voor de kleine vliegtuigen van vliegscholen, recreanten, particulieren, hulpdiensten en bedrijven. In Gelderland wil vliegveld Teuge bij Apeldoorn GA-bedrijven uit Lelystad opvangen. Maar het is onduidelijk wat er straks in het luchtruim boven Teuge mag als er nieuwe routes komen voor grote vliegtuigen naar Schiphol en Lelystad.

  Leger
  Rivierenland biedt in die puzzel nog ruimte, stelt de studie 'Toekomstvaste General Aviation Locaties in Nederland'. Maar Dijksma is daarvan niet zo zeker. Ze wijst in een eerste reactie op de laagvlieggebieden voor militairen en op de aanvliegroutes voor de luchthavens van Eindhoven en Rotterdam. Parachutespringen boven Rivierenland zit er volgens haar sowieso niet in.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties