article
1.6500424
TIEL - Stoppen met het fruitcorso? Dat is in Tiel eigenlijk ondenkbaar. Toch is de steun voor het evenement niet onverdeeld.
'Stoppen met het Fruitcorso ondenkbaar'
TIEL - Stoppen met het fruitcorso? Dat is in Tiel eigenlijk ondenkbaar. Toch is de steun voor het evenement niet onverdeeld.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/stoppen-met-het-fruitcorso-ondenkbaar-1.6500424
2016-10-07T05:16:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6406699.1474119430!image/image-6406699.JPG
Tiel,Evenement,fruitcorso,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / 'Stoppen met het Fruitcorso ondenkbaar'

'Stoppen met het Fruitcorso ondenkbaar'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De wagen waarmee corsogroep Buren het Fruitcorso 2016 heeft gewonnen.
   Fotograaf
  TIEL - Stoppen met het fruitcorso? Dat is in Tiel eigenlijk ondenkbaar. Toch is de steun voor het evenement niet onverdeeld.

  Binnenstadsmanager Gert Jan van Ingen stelt dat ondernemers verdeeld zijn. „De horeca juicht natuurlijk, maar niet iedereen. Het is moeilijk te meten wat het financiële effect is van het Fruitcorso." Evengoed is hij er zelf van overtuigd dat het Fruitcorso net als Appelpop veel bijdraagt aan de binnenstad. Van Ingen hoopt daarom dat het goedkomt met het Fruitcorso. „De reacties vanuit de raad zijn hoopgevend."

  Onlosmakelijk verbonden
  Het 'dreigement' om te stoppen is bij Rolvo Manuhutu van ProTiel in het verkeerde keelgat geschoten. „Een zeer boude uitspraak en ik geloof er niets van. Het corso is onlosmakelijk verbonden met Tiel." Toch is er wat hem betreft geen onvoorwaardelijke steun. „Je hoort ook wel geluiden van inwoners die vinden dat het evenement de eigen broek maar moet ophouden. Als er weer zoveel overschrijding van het budget is, moeten de inwoners dat betalen."

  Domper
  „Als het  zou wegvallen zou dat een grote domper zijn", aldus Corné van Beem van corsoclub Tiel Maar, geeft hij aan, de grens is wel bereikt. „We doen al heel veel hand- en spandiensten. En als we nog meer moeten doen, of meer zaken worden doorbelast... Je kunt geen 10 euro geven als je maar 5 euro hebt."

  Uniek
  Sjors Kessels van corsoclub Drumpt kan het zich niet voorstellen dat er geen corso meer zou zijn:  „De gemeente zal zich achter de oren krabben. Het is een uniek evenement en ik denk dat iedereen ervoor waakt dat dat blijft."

  Meer over het fruitcorso in de Gelderlander van vrijdag 7 oktober, editie Rivierenland, of in de e-paper.

  Wat vindt u?

  Alle gemeenten in Rivierenland moeten meebetalen aan het Fruitcorso

  Toon resultaten


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties